Sanat Haftası

Bodrum Özel Marmara Kolejinde Dünya Sanat Haftası

Dünya Sanat Haftasının açılışını, sanatı edebiyat ve notalarda birleştiren Jehan BARBUR "Baba Öyküler" kitabının söyleşisi ile gerçekleştirdi. Söyleşi için Bodrum Özel Marmara Koleji Atatürk Kültür Merkezinde öğrenci ve velilerle bir araya gelen Barbur; sanata, edebiyata, müziğe, iyi insan olmaya ve yaşamaya dair konuşmasını gerçekleştirdi. Barbur,  konuşmasının ardından dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı ve “Baba Öyküler” kitabını imzaladı.

Bodrum Özel Marmara Koleji öğrencileri “Anlatmak için konuşmaya gerek yok”  dediler ve ilkokul fuaye alanında pandomim sanatını Drama öğretmeni eşliğinde icra ettiler. Lise öğrencileri Edgar Degas, Johannes Vermeer, Van Gogh, Gustav Klim, Frida Kahlo, Rene Magrite, Salvador Dali, Keith Haring gibi önemli sanatçıları ilkokul öğrencilerine eserlerini canlandırarak tanıttılar. Beethoven ve Mozart kılığına giren öğrenciler, piyano başına geçerek öğrencilere müzik ziyafeti sundular. İlkokul ve ortaokul öğrencileri eğitmen Melinda SATAR eşliğinde hem fuaye alanlarında hem de okulda bulunan resim atölyesinde öğrencilere ebru sanatının inceliklerini deneyimleyerek öğretti.  Ortaokul öğrencileri eğitmen Taner GÖRELİ öncülüğünde tekstil atölyesinde keten çantalarını tekstil boyalar ve kalıplar yardımı ile diledikleri gibi renklendirme şansı buldular.

Dünya Sanat Haftasını hazırlarken Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün  “Yüksek uygarlığın merdiveni sanattır.” sözünden ilham alan Bodrum Marmara Koleji Uygulamalı Dersler Bölümü öğretmenleri haftayı Bodrum’a açık düzenlenen aktif resim yarışması ile sonlandırdılar. Çevre okullardan yarışmaya katılan 83 öğrenci yarışma başlangıcında kendilerine verilen konu ve sürede düşüncelerini resmettiler. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Musa KÖKSAL (Resim Bölüm Başkanı), Doç. Dr. Erhun ŞENGÜL ile Yrd. Doç. Dr. Barış YILMAZ süre sonunda yapılan resimleri değerlendirdiler. Yarışmanın sonucunda ilkokulda Derin ŞARLIGİL(birinci)  Selen İda ARAT (ikinci) Ahmet Doruk GENÇ (üçüncü), ortaokulda Mavi Elif BULUT (birinci) Simza Clea SARAÇLI  (ikinci) Elif ERTUĞRUL (üçüncü), lisede Lidya Delfin ERASLAN (birinci) Katre KARABEY (ikinci) Daria EKIMOVA (üçüncü) olarak dereceye girdiler.

Bodrum’da sporda elde ettiği başarılan ile göz önünde olan Bodrum Özel Marmara Koleji, sanata da verdiği değeri gözler önüne sererek Dünya Sanat Haftasında unutulmaz etkinliklere imza attı.

Sanat dolu yaşam dileklerimizle…

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.