IB "Uluslararası Eğitimi" Nasıl Tanımlıyor?

Uluslararası Bakalorya® (IB), "uluslararası eğitimi" tanımlarken aşağıdaki ölçütleri esas alır.

• Kültür, dil ve birlikte yaşamayı öğrenmiş dünya vatandaşlarının yetiştirilmesi.
  • Öğrencilerin; kimlik ve kültürel farkındalık hakkındaki hassasiyetlerinin geliştirilmesi ve takviyesi.
  • Öğrencilerin evrensel insani değerlerin gelişiminin ve tanınmasının teşvik edilmesi.
  • Meraklılık ve sorgulama isteğinin geliştirilmesi amacıyla öğrenme ve keşif ruhunun harekete geçirilmesi.
  • Öğrencileri bireysel veya işbirliği yaparak, bilgi edinme ve öğrenme becerileriyle donatılması ve edindikleri bu bilgi ve becerileri çok geniş bir yelpazede uygulamalarının sağlanması.
  • Yerel gereksinimlere ve ilgilerine yanıt verirken aynı zamanda uluslararası içerik sunulması.
  • Öğretim yöntemlerinde çeşitlilik ve esnekliğin teşvik edilmesi.
  • Uluslararası değerlendirilme ve kıyaslamaya uygun standartların sağlanması.

Özel Marmara Koleji Uluslararası Anlayış Politikası

Özel Marmara Koleji, uluslararası anlayışı destekler ve teşvik eder ve bireyin kimliğine, ilkelerine ve inançlarına sadakat göstererek; kültürel farklılıklara saygı duyulmasını ve yüceltilmesini ister.