MUN Konferansı

MUN Konferansı, Birleşmiş Milletler Toplantılarının lise öğrencileri tarafından gerçekleştirilen bir modelidir. Selanik Aristoteleio Okulları tarafından düzenlenen bu konferansa her yıl okulumuzdan 5 öğrenci katılmaktadır. Çeşitli okullardan öğrenciler, gündemde olan bir sorunu farklı ülkelerin delegeleri gibi tartışıp ortak kararlar alırlar. Alınan kararlar Konferansın son günü grup başkanları tarafından okunmasıyla toplantılar sonuçlandırılır.

Sınıf Kardeşliği Projesinde, her yıl sene başında yapılan toplantıda belirlenen ortak bir konu üzerinde yürütülen çalışmalar aynı yaş gruplarındaki öğrenciler tarafından mail yoluyla iletişim kurularak sürdürülür ve Nisan ayında yapılan bir sergi ve gösteri ile tamamlanır. Böylece çalışmaları yürüten öğrenci ve öğretmenler bir araya gelme fırsatı bulurlar.

Yapılan bu çalışmalar, iki ülke arasında kültürel iletişim kurmak, öğrencilerin İngilizce iletişim becerilerini arttırmak ve özgüven kazanmalarını sağlamak açısından büyük fayda sağlamaktadır.

MUN Konferansı