“ŞİİR, YAŞAMA ATILMIŞ BİR DEMİRDİR.” ŞİİR DİNLETİSİ

“ŞİİR, YAŞAMA ATILMIŞ BİR DEMİRDİR.” ŞİİR DİNLETİSİ

Rus Romancı Gorki :” Bilim , aklın şiiridir; şiir de yüreğin bilimidir .”der. Fransız düşünür ve şair Lamartine: “Şiir , üstün zekaların rüyalarıdır .” der.Ünlü Alman  düşünür , şair ve yazar Novalis (Hardenberg ) ise,” Aklın açtığı yaraları , şiir onarır. “ der. Şairimiz İsmet ÖZEL de Novalis ‘ e cevaben :” Sonra gider , yüreği yaralar .” diye cevap verir. Her nasıl tanımlanırsa tanımlansın, şiir, bir yerde , bir insanın yaşadığını , yaşama demir attığını kendisine gösterir. En büyük yaratıların , sanatın bilimle karşılıklı alışverişinden doğduğundan hareketle, geleceğin bilim insanları olan son sınıf öğrencilerimiz de bu bilinçle şiire gönül verdiler.

Okulumuz  12 A Fen Lisesi öğrencileri , Edebiyat öğretmenleri Handan SÖZBİLEN ‘in rehberliğinde hazırladığı şiir dinletisini 7 Kasım 2018 ‘de başarıyla sundu. Dinletide Türk ve Batı Edebiyatının seçkin şairleri, şiirleri yoluyla birbirleriyle konuşturuldu.  Soru - cevap , diyalog , sohbet gibi yöntemlerle şairler , kendi zamanlarından, birbirleriyle  ve izleyenlerle iletişime geçtiler. Kimi zaman gençlere öğüt verip,  kimi zaman yaşlılık , ölüm ve ayrılıktan şikayet ettiler. Kimi zaman kendi pencerelerinden   hayata baktılar, bakmamızı istediler.  Fuzulî’den , Shakespeare ‘e, Attila İlhan ‘a, Orhan Veli ‘den Nazım Hikmet ‘ e,   Tevfik Fikret ‘ten Edgar Allan POE’ya ‘ya , Namık Kemal ‘e, Gevheri ‘den Aragon‘a , Ercişli Emrah ‘ a, Râsih ‘ten Baudelaire ‘é , Karacaoğlan ‘a, Nedim ‘den  Didem Madak ‘a, Lamartine ‘e, Necip Fazıl ‘dan Halide Nusret ‘e, Lale Müldür ‘den  Birhan Keskin ‘e   yaşama demir atmış şairlerimizden 40 şaire uğradılar.                      

 Büyük beğeni ile izlenen Dletide  yer alan 12 A Sınıfı öğrencilerimize, Rejide arkadaşlarına destek olan Teknik ve Meslek Liseli  Ada   Kocatepe ve Emir Kesepara ‘ya ve öğretmenimiz Zerrin Dinga ‘ya teşekkür ediyoruz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.