26. GELENEKSEL MARMARA KİTAP KURDU FUARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

26. Geleneksel Marmara Kitap Kurdu Fuarı, 18 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da yapılan açılış töreniyle başladı. Müzik Bölümü Başkanı Levent Tanman’ın  piyanosu eşliğinde 5. sınıf öğrencilerinden Nehir Asan’ın kemanıyla gerçekleştirdiği müzik dinletisiyle başlayan tören, Liseler Müdürü Mehmet Alkan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Sayın Mehmet Alkan konuşmasında, ülkemizdeki kitap okuma oranı ve görsel medyanın kullanımı ile ilgili çarpıcı tespitleri aktarırken ülkelerin gelişmişlik seviyeleri ile okuma oranları arasındaki bağlantıyı da vurguladı. Fuarın bu yılki onur konuğu Türkiye Felsefe Kurumu Başkanı ve Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Akademisyen Yazar Prof. Dr. Sayın İOANNA KUÇURADİ’ydi. Kuçuradi  konuşmasında; medyanın, teknolojinin ve bilgisayarın bilinçsiz kullanımının toplum ve toplumsal değerler üzerinde yarattığı olumsuz etkilerden söz ederek değerler eğitiminin önemi üzerinde durdu. Açılış töreni, Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yasemin Yılmaz’ın Sayın Ioanna Kuçuradi’ye çiçek ve plaket takdimi ile son buldu.