YAYIN İLETİŞİM KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ HABER PEŞİNDE

Özel Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden Ada Kocabaş ve Sarpkaya Özay, “Ninatta”operasının dünya prömiyerinin yapılacağı 2 Aralık Cumartesi günü, Ahmet Ümit’in hikâyenin librettoya dönüşme sürecini anlattığı söyleşiyi izledi.

 Kadıköy Belediyesi Tarih Sanat ve Edebiyat Kütüphanesi’nde düzenlenen söyleşide sevenleriyle bir araya gelen usta yazar Ahmet Ümit, “Ninatta'nın Bileziği” adlı kitabından uyarlanan “Ninatta” operasının İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Aydın Gün anısına sahnelendiğini söyledi.

Eser, 3 bin 400 yıl önce savaş sırasında Ninatta ile Komutan Nuvanza arasında yaşanan büyük aşk hikâyesini anlatıyor. Mehmet Ergüven rejisiyle sahneye konulan ve yazar Ahmet Ümit’in ilk opera librettosundan ortaya çıkan eser için Evrim Demirel de ilk kez opera bestesi yapıyor. Orkestra şefliğini Zdravko Lazarov’un gerçekleştirdiği eserin koro şefliğini Paolo Villa, dekor tasarımını Ferhat Karakaya, kostüm tasarımını Serdar Başbuğ, ışık tasarımını Kemal Yiğitcan, hareket düzenini ise Canberk Yıldız üstleniyor. Konusunu, ilk büyük imparatorluk olan Hitit topraklarından alan ve barışa çağrı yapan eserde Ninatta’yı Gülbin Günay, Nuvanza’yı Erdem Erdoğan ve Muvatelli’yi de Caner Akgün canlandırıyor.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.