10 KASIM TÖRENİ

ATAMIZI

VEFATININ 76. YIL DÖNÜMÜNDE

ÖZLEMLE ANDIK

Marmara Eğitim Kurumları’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk , ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde büyük bir özlemle anıldı. Anma etkinliği başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bu güzel vatanı bırakan O’nun silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla başladı. Program daha sonra Marmara Eğitim Kurumları Müzik öğretmenlerinden Levent Tanman ve Eylem Kahraman yönetimindeki Marmara İlk ve Ortaokulu öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği marşlarla devam etti. Marmara İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin hazırladıkları “söz korosu” nun ardından da Marmara Meslek Lisesi 11 Ave 11 B sınıfı öğrencilerinden Hazal Çıkar, Salih İmamoğlu, Tolgahan Ekşi, Melis Büyükoğlu ve Burak Ünlü’nün görev aldığı etkinlikte ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı, yeni bir devlet kurma mücadelesi, kişiliği ve düşünceleri video ve şiirlerle anlatıldı. Programda özellikle O’nun Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşaması için gençlere verdiği önem vurgulandı. Programda Attila İlhan’ın “Mustafa Kemal” şiiri, 2003 yılında yitirdiğimiz, gazeteci İlhan Selçuk'un "ses ustası", Uğur Mumcu'nun da "Kerim Atatürk" diye nitelendirdiği Kerim Afşar’ın sesinden yayınlandı. Program hayatında müziğin önemli bir yeri olduğunu bildiğimiz Atatürk'ten değerli müzik adamı Muzaffer Sarısözen'in  derlediği Selanik türküsünün öyküsüyle son buldu.