18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı Özel Marmara Koleji, Fen Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi öğrencilerinin katılımıyla Hasan Ali Yücel Konferans Salonu’nda düzenlenen programla kutlandı. Ülkemiz tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihi olan Çanakkale Savaşı’nda, vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimiz minnet ve özlemle anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin sunuculuğunu Melis Büyükoğlu ve Deniz Oruç isimli öğrenciler yaptı. Öğrenci birliği başkanı Elif Daşdemir’in “Şehide Sesleniş” isimli konuşması izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Fen Lisesi öğrencilerinin “Cepheden mektup var ” isimli draması , hazırlık Sınıfı öğrencilerinden Mina Birand’ın “ Şehide Ağıt” isimli dans gösterisi görsel ve duygusal bir şölenin yaşanmasına neden oldu. Marmara Koleji öğrencileri  Ece Bulut ve Ecem Sincek’in  anlatımıyla  Çanakkale’nin gerçek hikayeleri  ile devam eden törende ayrıca, Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 11-A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan  “Çanakkale Savaşı’nı  Sizlere Sorduk” isimli röportaj  beğeniyle izlendi.12 Ib öğrencisi Melisa Ulufi’nin ve konuklarımız Mehmet Gündüz ve Cihan Işık’ın türküleriyle sonlanan törende hüzün ve coşku  seli bir arada yaşandı. Rejiden bütün programa ses, ışık ve görüntü desteği veren Ege Benian ve İlayda Lafçı’ya  emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.