29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 95. Yılı Kutlama Programı, Cumhuriyet’imizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’imizin kurulmasında emeği geçen tüm şehitlerimizin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Demet Özdabakoğlu yaptı.

Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz, Marmara Eğitim Kurumlarının bütün öğrencilerinin Cumhuriyet üzerine düşünmelerini sağlamak amacıyla tüm öğrencilerin katıldığı bir şiir ve kompozisyon yazma yarışması düzenlediler. Kompozisyon yarışmasında birinci olan 10-A sınıfı öğrencisi Naz Özdabakoğlu ve şiir yarışmasında birinci olan 11-D sınıfı öğrencisi Ekin Özsoy yazdıkları metinleri okudu. Meslek Lisesi öğrencileri “Cumhuriyet sizin için ne ifade ediyor?” sorusunu yönelttikleri bir mülakat gerçekleştirdi.  Program Cumhuriyet’in yetiştirdiği bilim ve sanat insanlarımızın tanıtımıyla devam etti. Ardından bir grup öğrencinin vals gösterisi izlendi. Fen Lisesi öğrencileri tarafından, Cumhuriyet’in ilan edilme sürecinde yaşananların konu edildiği kısa tiyatro gösterisi sahnelendi. Program Gençliğin Ata’ya Cevabı ve İzmir Marşı’yla son buldu.

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLU OLSUN.