ASTRAKHAN-İSTANBUL KARDEŞLİĞİ

Marmara Eğitim Kurumları, uluslararası projelerle sınırlar ötesindeki öğrencileri birbirleriyle buluşturmaya devam ediyor.

Marmara Koleji , “SU” temalı “Linguistik ve Kültürel AFS Değişim Programı” çerçevesinde Rusya’dan gelen “Astrakhan Linguistic Gymnasium” okulunu 10-18 Aralık tarihlerinde misafir edecek.

Farklı kültürleri tanıyarak saygı göstermeyi ve iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan proje, İngilizce olarak yürütülecek böylece öğrenciler bir araya gelerek İngilizcelerini  ve problem çözme becerilerini geliştirici faaliyetlerde bulunacak.

Okulumuz 11.12.2018 Salı günü konuk öğretmen ve öğrencileri Hasan Ali Yücel salonunda görkemli bir törenle karşıladı. Folklorik dansları, şarkıları ve sunumları ile kendi kültürlerini birbirlerine tanıtan Rus ve Türk öğrenciler heyecanlı ve gururluydular. İkinci yabancı dil olarak Türkçe de öğrenen Rus öğrenciler İngilizce sunumların yanında yaptıkları Türkçe sunumlarla da sempati toplayıp alkış aldılar.