AYRILIK ÇEŞMESİ

METRO-MARMARAY BAĞLANTI NOKTASINDAKİ DURAK

AYRILIK ÇEŞMESİ

Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 11 B Sınıfı öğrencileri, “TV Program Türleri” dersi öğretmenleri Şadan Alptekin ile “Ayrılık Çeşmesi”nin hikayesini anlatan bir program hazırlıyor…

Meslek Lisesi Geleneksel Yıl Sonu gösterisinde yayınlanacak olan aktüel programda İstanbul’un Kadıköy ilçesi sınırları içinde bulunan, gözlerden ırak, unutulmuş bu çeşmenin; Ayrılık Çeşmesi'nin hikayesini anlatmak üzere 8.12.2014 Pazartesi günü 11 B sınıfı öğrencileri aktüel çekim çalışmasında bulundu. Çekimler her gün yüzlerce İstanbullu’nun Anadolu’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Anadolu’ya geçmek için kullandığı, Kadıköy Kartal metro hattının Marmaray ile entegrasyonunun yapıldığı noktada yapıldı. Ayrıca Ayrılık Çeşmesi sakinleri ve semte de adını veren Ayrılık Çeşmesi’nin sınırları içinde bulunan Kadıköy ilçesi Rasimpaşa Mahallesi Muhtarı Okan Allüşoğlu ile de bu tarihi mekan hakkında bir röportaj gerçekleştirildi.

Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi