BEDENSEL ENGELLİLER YÜZME KAMPI GEZİSİ

GRURLANDIRAN BAŞARI

 MİLLİ YÜZÜCÜMÜZ BEYTULLAH EROĞLU

2015 DÜNYA ŞAMPİYONASI’NA HAZIRLANIYOR

 

Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’nin düzenlediği 2. Uluslararası Bedensel Engelliler Yüzme Kampı ve Yarışlarına katıldı.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Engelliler Müdürlüğü, Spor A.Ş., Sırbistan Niş Üniversitesi Spor Akademisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü işbirliğiyle organize edilen “2. Uluslararası Bedensel Engelliler Yüzme Eğitim Kampı ve Yarışları”, 3-9 Kasım 2014 tarihleri arasında Cebeci Spor Kompleksi’nde yapıldı.

2.Uluslararası Bedensel Engelliler Yüzme Eğitim Kampı ve Yarışları, bu yıl Türkiye’nin yanı sıra Sırbistan, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Belçika, Malta, Slovenya ve Karadağ olmak üzere 9 ayrı ülkeden 150 sporcu, 25 antrenör ile 20 üniversiteden öğretim üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti. Ayrıca organizasyonda Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında başarılara adını yazdıran sporcu ve antrenörlerin yanı sıra, dünyanın önde gelen üniversitelerin öğretim üyeleri ve fizik tedavi uzmanları da yer aldı.

Bu yıl 2. kez ev sahipliği yapan ve engelli sporcular için her türlü imkana sahip olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cebeci Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen organizasyonda amaç yarış tecrübesi kazanan sporcuların 2015’te yapılacak olan Dünya Şampiyonası ve 2016 yılında Brezilya’da yapılacak olan Rio Yaz Paralimpik Oyunları’nda en iyi şekilde hazırlanmalarıydı.

Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi11 Asınıfı öğrencileri meslek dersleri öğretmenleri Şadan Alptekin ve kurum kameramanı Tayfun Uzer’le katıldıkları uluslararası bu organizasyonda engellilerin yarışlara nasıl hazırlandıklarına tanıklık etti. İBB AŞ. Spor Kulübü Baş Antrenörü Duran Arslan, İBB Bedensel Engelliler Yüzme Antrenörü Ayris Işık, Bedensel Engelliler Yüzme Takımı Kondisyoneri Mehmet Özsarı ile yapılan röportajların yanı sıra öğrenciler  Yunanistan’dan gelen Yüzme Antrenörü George Mathas, Malta’dan Isabelle Zarb, Hırvatistan’dan Hrvoje Vlahovic, Sırbistan’dan Bojan Jorgic ve Bulgaristan’dan Sofya Ulusal Spor Akademisi Engelliler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Maya Nikolava ile de röportaj yaptılar.

Günün en anlamlı röportajı ise uluslararası başarılarla kendinden sıkça söz ettiren milli yüzücümüz Beytullah Eroğlu’yla yapılan röportaj oldu. Altı yaşında yüzmeye can simidi ile başlayan ve bugün İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencisi olan Eroğlu, 2014 Avrupa Bedensel Engelliler Şampiyonası'nda gümüş madalyanın sahibi olarak50 metrekelebekte Avrupa 2.si olmuştu. Hollanda'nın Eindhoven kentindeki şampiyonada milli yüzücü Beytullah Eroğlu'nun yanı sıra Gazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Hamit Demir ile milli yüzücü Özlem Kaya da madalya kazandı. Hedefinde bu yaz gerçekleşecek olan Dünya Şampiyonası ile 2016 Rio Yaz Palarimpik Oyunları bulunan Beytullah Eroğlu’na ve arkadaşlarına uluslararası yarışlarda bayrağımızı dalgalandırıp milli marşımızı coşkuyla dinlettikleri için yürekten teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz…

 

Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi  Ozel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 

 

 

 

 

 

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.