DOĞADAKİ İNSAN

“DOĞADAKİ İNSAN” ADLI SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÇALIŞMAMIZ

Ülkesinin özgün değerlerini önemseyen, doğal ve kültürel özelliklerini öğrenen ve koruyan, insanının sosyoekonomik gelişimini önemseyen ve yerinde araştıran bir okul olarak Özel Marmara Koleji, bu anlayış doğrultusunda yeni bir sosyal sorumluluk projesine başladı. Coğrafya Öğretmeni Sedat TOY’un danışmanlığını yaptığı proje sekiz farklı okulun katılımıyla gerçekleşmektedir. Lise çağındaki öğrencilere ülkemizin kırsal yapısını, doğal özelliklerini, ekonomik ve kültürel yapısını daha yakından tanıtma amacının yanı sıra krşılıklı öğrenme amacını içermektedir. Çalışma yapılacak köyün seçiminde “Doğa Adamı” olarak da bilinen belgesel yapımcısı SERDAR KILIÇ destek oldu ve bu projeyi birlikte sürdürülmektedir.Serdar Kılıç’ın önerisiyle Bolu ili Seben ilçesindeki Alpağut köyünü çalışma alanı olarak seçtik. Köyümüzün tarihi ahşap evleri, çevresinde çok seki devirlere ait tarihi eserlerin varlığı, Bolu Köroğlu Dağlarının eteklerinde kurulması nedeniyle sahip olduğu doğal güzellikleri bizleri büyüledi. Çok lezzetli elmaları ve kendine has çeşitli tarım ürünlerinin varlığıyla çok özel bir köy olması da seçimimizde etkili olmuştur. Serdar Kılıç ile yaptığımız eğitim toplantısında kendisinden köy hakkında bilgi edindik. Köye ekonomik ve sosyal içerikli uzun vadeli katkı ve karşılıklı öğrenme projesi planladık.

Bu amaçlarımızın ilk aşamasını gerçekleştirmek üzere, 9 Kasım 2013 cumartesi günü çok güzel bir havada 14 öğrencimizle birlikte yollara düştük . Hedefimiz Bolu Köroğlu Dağlarının eteklerindeki Seben ilçesiydi. Proje ortaklarımızdan dört okul daha bizimle aynı duygular içinde yola çıkmıştı. Yol boyunca muhteşem doğası ve çevresinde zengin orman dokusuyla Seben ,doğal anlamda oldukça doyurucu figürler ve coğrafya dersi için birçok fiziki görsel örnekler sunarak karşımızdaydı. Seben’de bizi Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ve Alpağut Köy Muhtarı Mehmet Bey Anadolu insanının o muhteşem misafirperverliği ve güler yüzüyle karşıladılar.Bize gün boyu köyü tanıtıp öğrencilerimizle köy hakkında bilgi toplamamıza yardıcı oldular. Öğrencilerimiz köy yaşantısını ve köy halkını yakından tanıma fırsatı buldu. Köyün sorunlarıyla ilgili notlar aldılar. Köye yapacakları katkı için planlar oluşturmaya başladılar. Gün sonunda köyle ilgili yapacaklarımız hakkında bir çok fikir oluşturduk ve İstanbul’a döndük.

“DOĞADAKİ İNSAN” ADLI SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÇALIŞMAMIZ “DOĞADAKİ İNSAN” ADLI SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÇALIŞMAMIZ “DOĞADAKİ İNSAN” ADLI SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÇALIŞMAMIZ
“DOĞADAKİ İNSAN” ADLI SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÇALIŞMAMIZ “DOĞADAKİ İNSAN” ADLI SOSYAL SORUMLULUK PROJE ÇALIŞMAMIZ

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.