I. TÜRKİYE ÇOCUK VE MEDYA KONGRESİ'NE DELEGE SEÇİLDİ

MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİSİ MELİSA DEMİR

I. TÜRKİYE ÇOCUK VE MEDYA KONGRESİ'NE DELEGE SEÇİLDİ

 Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından medyanın olumlu ve olumsuz etkilerini tartışmak, sorun büyümeden harekete geçmek amacıyla 14-15 Kasım 2013 tarihlerinde  İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Sergi ve Kongre Salonu’nda düzenlenecek başkanlığını Prof. Dr. Haluk Yavuzer, genel yönetmen ve sözcülüğünü Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in yapacağı I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nin 116 çocuk delegesinden biri de Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi11 Asınıfı öğrencisi Melisa Demir oldu.

“Çocuk Delege” olabilmek için Türkiye’nin her yerinden başvuran 9-18 yaş grubu çocuklar arasından seçilen Melisa Demir, Kongre’de diğer çocuk delegeler ile birlikte, “Çocuk Komisyonları”nda görüşlerini açıklayacak ve Kongre Genel Kurulu’nu yetişkin delegelerle birlikte yönetecek.

Bildiri sunacak çocuk medyası alan uzmanları yanında aile, çocuk ve gençlik odaklı çalışan vakıf ve dernek temsilcileri, medya ve medya meslek kuruluşları ve birlikleri, üniversiteler, 11 bakanlığın temsilcilerinden oluşan 395 yetişkin delegenin görev yapacağı kongreye, 81 ilin Medya Okuryazarlığı Dersi Zümre Başkanı da katılacak. 
            1. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi'ne, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde 1000 öğrenci ve öğretmen iştirak edecek. Kongreye, Türkiye genelinden Çocuk ve Medya Hareketi'nin gönüllü üyeleri katılacak ve komisyonlara anne-baba görüşü çerçevesinde görüş bildirecek. 

Kongre Çocuk Delegeleri “Ben ve İletişim Araçları” başlığı altında sözlü ve yazılı sunum, karikatür, poster, fotoğraf ve filmle görüşlerini açıklayacaklar. Medyanın olumlu ve olumsuz etkileri üzerinde görüş açıklayacak 9-12, 13-15, 16-18 gruplarındaki çocuklar, komisyonlarda hazırlayacakları raporları Kongre Genel Kurulu’nda sunacaklar. Kongre’nin Genel Kurulu’nda önce çocuk raporları dinlenecek. Çocuk görüşlerinin yer alacağı Çocuk Görüşü Kitabı basılmış olacak ve Kongre katılımcılarına dağıtılacak.

Melisa Demir “İnternet Medya Gerekli Ancak Kontrollü Olursa… “ adlı yazılı sunumunu 14 Kasım Perşembe günü saat 15:10 da oturum başkanlığını Yalvaç Ural’ın yaptığı Topkapı A Salonu’nda okuyacak

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.