İstanbul'dan Bitlis'e Kaç Sayfada Gidilir?

Özel Marmara Koleji ve Özel Marmara Fen Lisesi öğrencileri bağışladıkları kitapları, Bitlis’teki köy çocuklarına iletilmek üzere “Bisikletli Kütüphaneci” olarak bilinen Hakan Yücel’e gönderdiler.

1950’li yıllarda Ürgüp yöresinde Halk Kütüphanesi hizmetinin köylere at, eşek ve katır sırtında götürülmesini sağlayan Mustafa Güzelgöz, namıdiğer “Eşekli Kütüphaneci”den esinlenen Hakan Yücel, öğrencilerin yaş gruplarına ve ilgi alanlarına göre sınıflandırdığı kitapları öğrenci sayısını dikkate alarak okullara ulaştırıyor.

Bitlis Halk Kütüphanesi Müdür Vekili olarak çalışan Hakan Yücel, izin günlerinde ve tatillerinde, bisikletinin arkasına monte ettiği römorkuyla Bitlis’in köy okullarındaki çocuklara götürüyor. Gittiği köylerde çocukları kitap okuma sevgisi ve bilinci aşılayan Bisikletli Kütüphaneci, bugüne kadar 46 ayrı köy okuluna 1.779 km yolu bisikletiyle pedal çevirerek gitti. Toplamda 8000’e yakın kitap hediye eden Yücel, yola çıkarken okulun son zili çalmadan köylere yetişebilmeyi hedefliyor.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.