MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ ULUSAL ENKA GENÇLİK FORUMUNDA

“Geleceğin Duvarına Bir Tuğla da Sen Ör ”

Özel Marmara Koleji Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Kulübü öğrencileri, onu delege biri medya görevi olmak üzere on bir öğrencisiyle Enka Okulları’nın 9- 12 Aralık tarihleri arasında düzenlediği 6.Ulusal Gençlik Forumu’na (EYF) katıldılar. Forum, bu yıl “Geleceğin duvarına bir tuğla da sen ör. ” temasıyla düzenlendi. İngilizce olarak gerçekleşen ve dört gün süren konferansta gençler; “Geleceğimizi başarıyla kurarsak yaşadığımız trajedilere ve üzüntülere son verebiliriz.” felsefesiyle hareket ederek geleceğe umutla bakabilecekleri çözüm önerilerini; siyasi, sosyal ekonomik, çevre, insan hakları alanlarında oluşturmaya çalıştılar.

Avrupa Gençlik Parlamentosu danışmanları Tarih öğretmeni Zülal Eroğlu ve İngilizce öğretmeni Sitem Sipahi eşliğinde katıldıkları Enka Gençlik Forumu’nda öğrencilerimizden İdil Türk yaptığı başarılı  açılış konuşması ile  Ezgi Menteş ise  kapanış konuşması ile  dikkat çekti.Okulumuz öğrencisi, deneyimli Avrupa Gençlik parlamentosu delegesi Deniz Oruç’un da medya göreviyle yer aldığı Enka Gençlik Forumu’na katılan,;Göksu Sönmez, Tuana Akbulut,Pelin Gökkuş,Fazıl Cansızoğlu, Deniz Oruç, Nadide Tumper, Şevval Arslan,Ezgi Menteş, İdil Türk, İda Yaz İçbak, Ecem Terzioğlu isimli öğrenciler başarılı çalışmaları sonucunda sertifika almaya hak kazandılar.