MARMARALI GENÇLER HALİÇ TERSANESİNDE KADIN GEMİCİLERLE BULUŞTU

Marmara Meslek Lisesi öğrencileri Şehir Hatları AŞ’de çalışmaya başlayan kadın çalışanlarla Avaz dergisi için röportaj yaptı.

169 yıllık İBB Şehir Hatları’nda, ilk kez kadın gemiciler çalışmaya başladı. Yaşları 19-23 arasında değişen, lise ve üniversitede denizcilik eğitimi almış beş genç kadın gemicinin hedefi, gemilerde kaptan olmak.

Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Radyo Televizyon Alanında eğitim gören 12. sınıf öğrencilerinden İrem İnecük ile Gün Şeftalioğlu, Haliç Tersanesi’ne giderek beş kadın çalışandan biri olan Aynur Avcı ile Avaz dergisi için röportaj yaptılar. Avcı, lise stajını Şehir Hatları vapurlarında yaparak gemiciliğe ilk adımları atmış beş genç kadından biri. Çocukluğundan beri deniz aşığı olduğunu anlatan Aynur Avcı; “Denizcilik öğrencisiyken bana ‘Gemici olma, hemşire, öğretmen, doktor ol’ deniyordu. Mezuniyetim sonrası bazı yerlere iş için başvurdum. Ancak kadın olduğum için CV’me bile bakmıyorlardı. ‘Kadının gemide ne işi var, kadından gemici olmaz’ deniyordu. kariyer.ibb’ye başvurarak, hayalime bir adım daha yaklaşabileceğimi düşündüm. Öyle de oldu.  Görev başındayken yolculardan çok güzel tepkiler alıyorum.  Dua edenler, ‘Maşallah’ diyenler, alkış tutanlar bile oluyor” dedi.

Meslek Liselerinde eğitim gören ve mezun olduktan sonra hayallerindeki işte çalışan tüm gençlere başarılar dileriz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.