Marmara Fen Lisesi Öğrencisi Efe Tan Çıbıkçı’nın Milano 2019 Avrupa Gençlik Parlamentosu Başarısı

Özel Marmara Fen Lisesi 11.sınıf öğrencisi ve EYP kulübü üyesi Efe Tan Çıbıkçı, 2-10  Nisan tarihleri arasında İtalya'nın Milano şehrinde düzenlenen "Milano 2019 45.Ulusal Seçim Konferansı”nda Türkiye'den seçilerek medya takımında gazeteci olarak görev yaptı.

Altı gün süren bu konferansta delegeler uluslararası konferanslara seçilebilmek için çalıştılar. İtalya'nın farklı şehirlerinden gençleri bir araya getiren  konferansta delegeler Avrupa’nın farklı problemlerine  çözümler ürettiler.

Komitelerin yaptığı çalışmaları takip eden öğrencimiz, yaptığı projelerle ve kısa filmlerle konferans çalışmalarının medya  ekibinde yer aldı. Efe Tan Çıbıkçı, konferansın kapanışında yayımlanan ve Avrupa gençlerinin farklı yönlerini ortaya koyan  ''Farklılık'' adlı  projesi ile büyük beğeni kazandı. Avrupa Gençlik Parlamentosu seçimlerinde büyük başarı elde ederek daha önce de Litvanya’ da Türkiye delegesi olan Efe Tan Çıbıkçı’yı üstün başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Avrupa Gençlik Parlamentosu, İngilizce: European Youth Parliament (EYP), kazanç amacı gütmeyen, politik olmayan bir kuruluş olup Avrupa gençliğini vatandaşlık ve kültürel anlayışa saygılı olmaya aktif bir şekilde katılmaya teşvik eder. Her sene Avrupa'nın her yanından 20.000 genci içine alan projeleri kapsamaktadır.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.