Marmara Koleji “MUN” Çalışmaları İçin Selanik Aristotelio Koleji’nde

Her sene olduğu gibi okulumuzdan bir grup öğrenci, öğretmenleri ile birlikte 1-5 Mart 2017 tarihleri arasında, Yunanistan’ın Selanik kentinde “Aristotelio College”ın ev sahipliğinde “Model United Nations” çalışmalarına katıldılar. Sena Ecem Terzioğlu , Tuana Akbulut, İdil Türk , Ezgi Menteş ,Fazıl Ahmet Cansızoğlu , İda Yaz İçbak , Nilüfer Su Yüce, Deniz Aras , Göksu Sönmez ve Zeynep Akın adlı öğrenciler  okulumuzu temsil ettiler. Öğretmenlerimizdense ; Neşe Sarışın , Burak Demirkazık , Seda Çevik ve Funda Bayramoğlu bu çalışmada öğrencilerimize rehberlik ettiler.

İdil Türk’ün açılış konuşmasını yaptığı ve öğrencilerimizin Macaristan’ı temsil ettiği üç gün süren oturumlarda ; Libya’da barış misyonunun gerçekleştirilmesi, vergi kaçırma ve para aklama , insan kaçırma, uluslar arası terörizmi engelleme , sürdürülebilir gelişme, şiddet olaylarını önlemede UNESCO’nun eğitimi kullanması, savaş bölgelerinde çocukların korunması, antibiyotik direnci sorunu, çocuk evlilikler , basın-yayın özgürlüğü gibi konular derinliğine tartışıldı.Üç gün süren çalışmalar boyunca gençlerin heyecanı ve daha barışçıl ve güvenli bir dünyada yaşamak için sundukları çözüm önerileri, geleceğimiz için son derece umut vericiydi.

Kapanış törenine şeref konuğu olarak katılan Birleşmiş Milletler delegesi Maria Spyraki, Birleşmiş Milletler Merkezi-Brüksel’e,  15 Yunanlı öğrenciyi davet ederek çok güzel bir jest yaptı.

Ayrıca, öğrencilerimiz çalışma dışındaki zamanlarında Dedeağaç, Gümülcine, Kavala ve Selanik şehirlerini gezme ve Yunanlılarla sıcak dostluklar kurma olanağını buldular.

Çalışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.