Marmara Koleji Erasmus Projesi Budapeşte

Okulumuz 2015 yılında başlayp 2 yıl devam edecek olan 5 ülke ve 6 ortaklı Avrupa Birliği Erasmus  Okul ortaklığı projesi  başladı. Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen projenin ilk ziyareti, 8-15 Kasım tarihleri arasında Macaristan'ın Budapeşte kentine yapılıyor. Okulumuzdan 16 öğrencinin katıldığı 'Made In Europe' başlıklı projede sanat, müzik, spor ,fen ve tarih alanlarında çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Okulumuz tarafından yürütülmekte olan “Erasmus Plus Projesi”nin ikinci toplantısı Polonya’nın Gliwice kentinde yapılmıştır. 2015 yılında başlayıp 2 yıl devam edecek olan, 5 ülke ve 6 ortaklı “Avrupa Birliği Erasmus Plus Okul Ortaklığı Projesi” Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenmektedir.’Made In Europe’ başlıklı projenin ilk ziyareti, 8-15 Kasım tarihleri arasında Macaristan'ın Budapeşte kentine yapılmış ve projede 16 öğrencimiz yer almıştır.

Gliwice kentindeki II.Liceum, Wroblewskiego 9 okulunda gerçekleştirilen toplantıya  Marmara Koleji’nden Akademik Koordinatör Nur ŞAHİN, İngilizce öğretmeni Esra KESENCİ, Tarih öğretmeni Melek EKŞİ ve 10 öğrencimiz katılmıştır. Sanat, müzik, spor, fen ve tarih alanlarında çeşitli çalışmaların yapıldığı projenin bu toplantısında ana tema “müzik” olmuştur. Öğrenci ve öğretmenlerimiz Polonyalı arkadaşlarının evlerinde konaklamışlar, okuldaki derslere ve proje çalışmalarına katılmanın yanı sıra Başkent Varşova ve Katoviçe’ye yapılan geziler esnasında yapılan müze ziyaretleri ve klasik müzik konseriyle ülkenin tarihi ve kültürel özellikleri hakkında detaylı bilgi sahibi olmuşlardır. Final gününde ise her ülkenin yöresel müziğinin seslendirildiği koroda görev alan öğrenciler, keyifli zamanlar geçirmişlerdir. Başarı ve keyifle tamamlanan projenin bir sonraki toplantısı Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilecektir.     

Marmara Koleji, "Avrupa Birliği Erasmus Plus Made in Europe " projesinde başarıyla yol almaya devam ediyor. 2015 yılından itibaren beş ülke, altı okul ortaklığında yürütülen “Made in Europe” isimli Erasmus Plus Projesi’nin, Rotterdam öğrenci değişim programı için okulumuzdan 19 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte 18.09.2016 tarihinde Hollanda’ya bir ziyaret gerçekleştirdiler. Proje kapsamında Rotterdam Lilibanon Lyceun’un misafiri olan öğrencilerimiz, kültürel etkileşim, yabancı dil gelişimi, tarihi ve kültürel mirasları tanıma amaçlı çeşitli programlara katılmaya devam ediyor.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.