Marmara Koleji Eyp Kulübü Öğrencileri Egp 2016’da

Özel Marmara Koleji Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) Kulübü öğrencileri; Serkan Onar, Nadide  Tumper,Pelin Gökkuş  ve Tauna Akbulut; EYP danışmanları ve Tarih öğretmeni Zülal Eroğlu ile İngilizce Öğretmeni Sitem Sipahi rehberliğinde, Eyüboğlu Eğitim Kurumları Çamlıca Kampusu'nda düzenlenen "Eyüboğlu Gençlik Parlamentosu"na katıldı. 12-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen konferansta  öğrenciler, ulusal ve uluslararası sorunları masaya yatırdı. Dört gün süren ve 110 öğrencinin katıldığı parlamento toplantılarında; terör olaylarından, Avrupa'yı sarsan ekonomik krize, enerji kaynaklarından siber saldırılara pek çok konuda akademik tartışmalar gerçekleştirildi. Parlamentoda Ekonomi Komitesi, Anayasal Düzenlemeler Komitesi, Sosyal Haklar Komitesi, Çevre Komitesi, Güvenlik Komitesi gibi alanları kapsayan dokuz  farklı komite görev aldı. Komiteler çözüm önergeleri hazırlayarak, parlamento üyelerine sundu. Öğrenciler, tartıştıkları konularla ilgili önerilerde bulundu. Marmara EYP Kulubü öğrencilerinden Nadide Tumper’in Güvenlik komitesinin açılış konuşmasını yaptığı, Tuana Akbulut’un ise komitesinin taslak çalışmasını aktardığı genel kurul gününde başarılı çalışmalar yürüten gençler büyük deneyim kazandıklarını ifade etti.