Marmara Kolejinin Büyük Başarısı

Dünyanın dört bir yanından 51 ülkeden 1900 civarı yarışmacının katıldığı Lahey’de yapılan The World Scholar’s Cup ‘ Dünya Bilginler Yarışmasında’ Marmara Koleji öğrencileri 21 altın ve 19 gümüş madalya alarak Yale Üniversitesinde yapılacak olan The Tornament Of Champions ‘ Şampiyonlar Turnuvasına ‘katılmaya hak kazanarak göğsümüzü gururla kabarttı.

20-27 Temmuz 2019’da Hollanda’nın Lahey şehrinde İngilizce olarak yapılan yarışmanın bu seneki teması ‘ A World on the Margins ‘ konusunun tarih ,bilim, sanat, müzk,edebiyat ,sosyal bilimler ve özel alandaki alt başlıklarına sene başından hazırlanan dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler önce ülkelerindeki bölgesel yarışmaya katılmışlar ve buradaki elemeleri geçenler de Lahey’de yapılan Dünya Şampiyonasına katılarak ülkelerini temsil etmeye hak kazanmışlardı.
Hem bireysel hem de takım olarak münazara, yazma ve bilgi yarışması kategorilerinde yapılan yarışmaya Azra Deniz Kasırga , Hüveyda Zelal İlbak, Neşe Sevgi Alkanlı , Gözde Güreli, Doğa Tatlı , Yaren Bahar Tozaner , Oğuzhan Yılmaz , Efe Divrengi ve Mert Kırlı’dan oluşan üç takımla katılan Marmara Koleji yarışmada toplamda 21 altın ve 17 gümüş madalya kazandı.Yarışmaya sene başından beri azimle ve disiplinle hazırlanan Azra Deniz Kasırga , Hüveyda Zelal İlbak , Neşe Sevgi Alkanlı ve Gözde Güreli , Doğa Tatlı, Yaren Bahar Tozaner’den oluşan iki takım 8-13 2019’da Amerika’da Yale üniversitesinde yapılacak Tournament Of Champions ‘ Şampiyonlar Turnuvasına ‘ katılma hakkı kazandılar.
Ülkemize bu haklı gururu yaşatan öğrenciler The Tournament of Chmapions’da dünyanın dört yanından gelen son derece başarılı rakipleri ile yarışmaya devam ederken aynı zamanda Yale Üniversitesinde derslere girerek kampüste dünyanın en başarılı öğrenci ve profesörleri ile iletişime geçme imkanını elde edecek veburada bir öğrenci olmanın nasıl bir duygu olduğunu deneyimleyebilecekler.

Farklı ülkelerden ve farklı kültürlerden yüzlerce öğrenciyle bir araya gelerek yarışan , paylaşımda bulunan Marmara Koleji öğrencileri Lahey The World Scholar’s Cup ‘da hayatları boyunca unutamayacakları müthiş bir deneyim yaşadıklarını bu yarışmaya hazırlanmanın ve bu ortamda bulunmanın kişisel gelişimleri için harika bir fırsat olduğunu belirttiler.
Amerika , İngiltere ,Kanada gibi ana dili İngilizce olan ve uluslarası okullarda İngilizce eğitim alan yüzlerce öğrenciyle yarışarak böyle bir başarıyı elde eden Marmara Koleji öğrencilerine Yale Üniversitesindeki “Şampiyonlar Yarışmasında başarılar dileriz.