Marmaralı Öğrenciler World Scholar's Cup Dünya Finallerinde

Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve Kazakistan’dan gelen öğrencilerin katıldığı ‘World Scholar’s Cup’ bölgesel turnuvası Koç Okulları ev sahipliğinde 29-30 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi. 52 okuldan 850’den fazla öğrencinin katıldığı turnuva WSC tarihinde bugüne kadarki en büyük bölgesel turnuva olarak kaydedildi. İngilizce öğretmeni Melike Çalışkan eşliğinde, 5 takım halinde turnuvaya katılan Marmaralı 14 öğrenci üstün başarılara imza attı.

Scholar’s Bowl, Team Debate, Collaborative Writing, Scholar’s Challenge gibi kategorilerde yarışan öğrencilerimiz 4 kupa, 57 altın ve 41 gümüş madalya alarak dünya finallerine katılmaya hak kazandılar. Azra Deniz Kasırga, Melis Duru Dönmez ve Duru Çakır’dan oluşan takımımız, Team Challenge kategorisinde onlarca okulu geride bırakarak 1. oldu. Takımımız hem Team Bowl kategorisinde hem de tüm takımlar arası genel değerlendirmede 4. oldu. Öğrencilerimizden Huveyda Zelal İlbak ve Azra Deniz Kasırga Champion Scholars kategorisinde dereceye girerek adlarını Şampiyonlar listesine yazdırdılar. Bunların yanı sıra Azra Deniz Kasırga Individual Challenge Overall kategorisinde birinci olarak Asimov Ödülünü almaya hak kazandı.

Aylar süren çalışmaların ve yorucu geçen iki günlük turnuvanın ardından öğrencilerimiz emeklerinin karşılığını en güzel şekilde alarak, önemli derecelerle dünya finallerine gitmeye hak kazandılar. Öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.