Okul Müdürümüzden

Değerli Veliler, Öğretmenler ve Sevgili Öğrenciler, Bodrum’un Dünya Okuluna Hoş geldiniz!

Öğrencilere bütüncül bir yaklaşımı benimseyerek çok yönlü yetişmelerini hedefleyen Bodrum Özel Marmara Koleji, 18 yıllık Bodrum geçmişi ile eğitim dünyasında önemli bir yer edinmiştir.  Öğrencilerimiz liseden mezun olurken İngilizceyi bilir; sanat, spor ve kültürel etkinliklerle dolu bir eğitim hayatını geride bırakırlar.  Türkçeyi çok iyi kullanır, çok sayıda edebi eser incelemiş olurlar.  Temel derslerde akademik donanımları üst düzeydedir; uzman öğretmenlerimizin rehberliğinde sürdürdükleri lise yolculuğunun sonunda yurt dışı ya da yurt içinde hedefledikleri üniversitelere girerler.  Lise yılları hem dopdolu hem de verimli geçer; sonuçta hedeflerine ulaşırlar.

Marmara Koleji, bölgenin tek resmi IB diploması veren lisesi olma özelliğini gururla taşımaktadır.   İsteyen ve gereken özellikleri taşıyan öğrencilerimiz Millî Eğitim Bakanlığının lise diplomasına ek olarak, IB (Uluslararası Bakalorya) Diploma programına katılarak çift diplomalı olarak mezun olurlar.  Üst düzeyde analiz, sentez, yazma, üretme becerilerini ve dünyadaki gelişmelere global bakabilen hoşgörülü, barışsever ve adil dünya vatandaşı olma özelliğini kazanırlar. Bu program, uluslararası eğitim camiasında tanınan ve saygınlığı olan bir programdır.  IB Diploma Programını resmen uygulama onayı olan lisemiz, uluslararası standartlara göre üstün nitelikli bir okul olduğunu ispatlamıştır.  IB çalışmaları, sadece çift diploma yapan öğrencilerimizin değil tüm öğrencilerimizin hizmetindedir, okulumuzun yenilikçi ve öğrenme merkezli çalışmaları benimsemesine destek olmaktadır.

Atatürk ilke ve inkılapları ile Cumhuriyetimizin temellerinden ödün vermeyen  Bodrum Özel Marmara Kolejine sizleri davet ediyoruz.

Saygılarımla.