DÜNYA VATANDAŞI OLMAK...

Küreselleşen dünyada sınırlar kalktıkça, bu bütünleşmeye uyum sağlayacak bireylerin, en az iki yabancı dile hakim, öğrenmeyi öğrenen, yaratıcı, girişimci, kendini yenileyici, sorgulayıcı özelliklere sahip olma gerekliliği vardır.

Marmara Ailesi, öğrencilerini, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, ulusal kimliği ile gurur duyduğu kadar küresel düşünebilen, modern yaşamın gerektirdiği sosyal ve kültürel becerileri kazanmış, akademik, zihinsel ve sosyal ilgileri doğrultusunda yüksek öğrenime hazır bireyler olarak yetiştirir.

Bizim öğrencilerimiz, tüm dünya kültürlerine saygı duyar, gelişen teknolojiyi izlemeyi yaşam biçimi haline getirir, geleceğin bilim adamları, iş adamları, devlet adamları yöneticileri ve sanatçıları olma yolunda gerekli donanıma ve özgüvene sahip olurlar.

Modern teknoloji ile desteklenmiş derslik ve laboratuarlarda öğrenci merkezli eğitim sistemi uygulanır, öğrenciler çok çeşitli konularda araştırma ve uygulamalar yaparlar.

Akademik alanda olduğu kadar, özel yetenek ve ilgilerine göre uzman öğreticiler eşliğinde istedikleri hobileri oluşturur ve böylece kendilerini geliştirme fırsatı bulurlar. Ne istediklerine karar verebilir, yaşam becerilerine dönüşen bilgilerle daha donanımlı olur ve hayata hazırlanırlar.

İlgi duydukları spor dallarında yeteneklerini geliştirirken, İngilizce, Türkçe drama ve tiyatro çalışmaları, münazaralar, yemek yarışmaları, sinema günleri, konserler ve gezilerde dostluklarını ve paylaşımlarını arttırırlar.

Bodrum Marmara Koleji, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı “Bazı Derslerin Eğitimini Yabancı Dil ile (İngilizce) Yapan Özel Anadolu Lisesi” statüsünde eğitim veren bir kurumdur.