IB Eğitimi Nedir?

3 ila 19 yaşları arasındakiler için olan IB uluslararası eğitim programları, akademik ve kişisel zorlayıcılığı bakımından farklıdır. Öğrencileri çalışmalarında ve kişisel gelişimlerinde üstün başarıya ulaşmaya teşvik ederiz. Şevk ve empati ile şekillenen yaşam boyu öğrenme arayışının ilhamını vermeyi hedefliyoruz.

IB, okulların zorluklara iyimserlik ve açık görüşlülük ile yaklaşan, kendi kimliklerine güven duyan, etik kararlar veren, başkalarıyla paylaştığımız ortak insanlığımıza değer veren, öğrendiklerini gerçek dünyada, karışık ve öngörülemez durumlarda uygulamaya hazır olan karakter sahibi çok yönlü öğrenciler yetiştirmelerine yardımcı olur.

IB, güçlü bir vizyonu paylaşan, yüksek kaliteli uluslararası eğitim programları sunar. Öğrenen profilinde tanımlanmış olan değerleri temel alan IB eğitimi:

• öğrenenlere odaklanır - IB’nin öğrenci merkezli programları, sağlıklı ilişkiler, etik sorumluluk ve kişisel zorlanmayla gelişime önem verir
  • öğretim ve öğrenime yönelik etkili yaklaşımlar geliştirir – IB programları, öğrencilerin hem akademik hem de kişisel başarı için ihtiyaç duydukları tutum ve becerileri geliştirmelerine yardımcı olur.
  • küresel bağlamlarda işe yarar - IB programları, dilleri ve kültürleri anlamamızı geliştirir ve tüm dünya için önemli olan fikirleri ve sorunları irdeler
  • geniş bir içerik sunar - IB programları, geniş ve dengeli, kavramsal ve bağlantılı bir müfredat sunar.

IB öğrenenleri araştıran-sorgulayan, bilgili, düşünen, iletişim kuran, ilkeli, açık görüşlü, duyarlı, riski göze alan, dengeli ve dönüşümlü düşünen bireyler olmak için çalışır. Bu özellikler, entelektüel gelişim ve akademik başarının ötesine geçen çok çeşitli insani yeterliliği ve sorumluluğu temsil eder.