SALDIRILAR-DEPREM VE YANGIN SUNUMU

27 Mart 2017 tarihinde okulumuz Hasan Ali Yücel konferans salonunda,Uygulamalı Dersler Zümre Başkanı Mehmet EREN tarafından Lise tüm sınıflar ile 6. ve 7.sınıf öğrencilerine  ‘’Saldırılar, Deprem ve Yangın’’ konulu bir sunum gerçekleştirilmiştir. Eren,birinci bölümde herhangi bir saldırı öncesinde nasıl tedbir almamız gerektiğini, saldırı sırasında ve sonrasında neler yapılmasını, nelere dikkat etmemiz gerektiğini, okul ortamında ne yapabileceğimizi anlatmış; sunumun ikinci bölümünde ise yanma, yangın ve yangın çeşitleri, yangın çıkmaması için dikkat edilmesi gereken hususlar, yangın söndürme usullerini açıklamış; sunumun son bölümündeyse “Deprem” konusuna yer vermiştir. Depremlerin nasıl olduğunu, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında nasıl davranılması gerektiğini, sınıfların tahliyesinde nasıl davranılmasını, toplanma alanlarını, alınması gereken önlemleri anlatmıştır. Ayrıca sunum esnasında siren çalınarak uygulamalı olarak Deprem ve Yangın tatbikatları yapılmıştır. Emeklerinden dolayı Uygulamalı Dersler Zümre Başkanımız Mehmet EREN’e teşekkür ederiz.