SİNEMA SADECE SİNEMA DEĞİLDİR

“Sinema Sadece Sinema Değildir” adlı kitabın yazarı Hasan Yılmaz, okulumuzda Radyo Televizyon alanında eğitim gören Özel Marmara Anadolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Türk Sinema Tarihi’ni anlattı. 3 Mart Cuma günü gerçekleşen söyleşiye Fuat Uzkınay’ın çektiği Ayastefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı (1914) adlı belgesel filmin çekiliş serüvenini anlatarak başlayan Yılmaz, Muhsin Ertuğrul Dönemi filmleri, Geçiş Çağı Yönetmenleri ile Sinemacılar Çağı Yönetmenleri’nden söz etti. Türk Sineması’nın ilk konulu filmlerini anlatan ve Manaki Kardeşler’in 1905’te ilk çektikleri “Yün Eğiren Kadınlar” adlı filmi izleten Hasan Yılmaz, söyleşiyi günümüz Türk Sineması’nın önemli yönetmenleri ve filmlerinden söz ederek tamamladı.