Tarihçemiz

Marmara Eğitim Kurumları, 1985 yılında İstanbul Maltepe’de kurulan anaokulu ile hayata geçmiştir. 1991 yılında İstanbul Marmara İlköğretim Okulu ve İstanbul Marmara Koleji, 1993 yılında İstanbul Marmara Fen Lisesi, 1996’da İstanbul Özel Marmara Radyo Televizyon ve Gazetecilik Anadolu Meslek Lisesi açılmıştır. 1997 yılında T.C. Maltepe Üniversitesi, 1998 yılında da Bodrum yerleşkesinde, bünyesinde anaokulu, ilköğretim okulu ve lisesi bulunan Bodrum Marmara Koleji hayata geçmiştir.

Cumhuriyetimizin 75. Yılı’nda ‘Anaokulundan Üniversiteye’ uzanacak eğitim kompleksi 8 ay gibi kısa bir sürede inşa edilmiş ve bu kompleks 3 Ekim 1998’de dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından törenle açılmıştır.

Bodrum Marmara Okulu 12 000 m² bahçe alanı, 7500 m² bina alanı, her türlü sosyal ve kültürel etkinlikle tüm yarımadaya hizmet veren konferans salonu ve yarı olimpik açık havuzuyla çok kısa bir zamanda başarılarını kanıtlayarak Muğla Bölgesi’nin en gözde okulu haline gelmiştir. İlk kuruluşundan bu yana mükemmeli yakalamak amacıyla uluslararası eğitim programlarını yakından takip eden ve günden güne büyüyen yetkin eğitim kadrosuyla Bodrum Marmara Koleji yeniliklere imza atmaya devam ediyor.

"Anaokulundan üniversiteye fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek" sloganı ile eğitim camiasında yerini alan Marmara Eğitim Kurumları, 1999 yılında inşaatına başlanan, 1000 dönüm arazi üzerinde depreme %100 dayanıklı olarak 300 dönüm kapalı alan olarak inşa edilen ve Türkiye’nin en büyük, en modern ve en donanımlı yerleşkesi olan Marmara Eğitim Köyü’ne taşındı ve eğitim öğretim hayatına burada devam etmektedir.

Marmara Eğitim Kurumları 2006 - 2007 yıllarında İstanbul Suadiye, Küçükyalı, Ümraniye, Kartal, Pendik ve Bodrum’da açtığı yeni anaokulları ile eğitimdeki hizmet alanını büyütmüştür.