The Duke Of Edinburgh Uluslararası Ödül Programı

Özel Marmara Koleji, Özel Marmara Fen Lisesi ve Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 26.10.2015 tarihinde The Duke Of Edinburgh Uluslararası Ödül Programı’na katılmıştır. Bu program 14-24 yaşlarındaki tüm gençlerin katılabileceği 140’tan fazla ülke ve bölgede faaliyet gösteren dünyanın öncü gençlik gelişim programıdır.

                Ödül programına katılım tamamen gönüllüdür ve program yarışa ve rekabete dayalı değildir. Program faaliyetleri, gençleri; kişisel keşfe ve gelişmeye, öz-güven ve öz-disiplin kazanmaya, girişimciliğe ve yaratıcılığa, sorumluluk almaya, farklı kültürleri tanımaya ve anlamaya, doğaya saygı duymaya teşvik eder.

                The Duke of Edinburgh’s International Award” kapsamında Bronz (14 yaş üzerindeki katılımcılar), Gümüş (15 yaş üzerindeki katılımcılar) ve Altın (16 yaş üzerindeki katılımcılar olmak üzere üç farklı kategori bulunuyor. Katılımcılar doğru yaş aralığında olmak koşuluyla ödül programına istedikleri bölümden başlayabiliyorlar. Ödül programı kapsamında gençlerin toplumsal hizmet kategorisinde diğer insanlara yararlı olmaları, çevreyi ve doğayı tanıma kategorisinde doğada yaşamayı ve takım çalışmasını öğrenmeleri, beceri geliştirme kategorisinde ilgi alanlarını ve becerilerini geliştirmelerinin teşvik edilmesi, fiziksel gelişim kategorisinde ise spor aktivitelerine katılmaları ve performanslarını yükseltmelerine yardımcı olunması hedefleniyor. Bu şartları yerine getiren ve programı başarıyla tamamlayan gençlere, başarılarını belgeleyen birer rozet ve sertifika veriliyor.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.