YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN FİDAN DİKELİM

Radyo TV Programcılığı Dalı’nda eğitim gören Özel Marmara Anadolu Meslek Lisesi 11. sınıf öğrencileri, kısa adı ÇEKÜL olan Çevre ve Kültür Değerlerine Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın fidan dikme etkinliğine katıldı.

Meslek Lisesi öğrencileri öğretmenleri Şadan Alptekin eşliğinde, ÇEKÜL’ün 25 yıl önce başlattığı ve 8 Kasım Pazar günü 2 bin fidanın daha dikildiği Kavacık’taki 92 Ormanı’nda hem fidan diktiler hem de kamera ve fotoğraf makineleriyle çekim yaptılar. ÇEKÜL’ün kuruluşunun ilk yıllarında “yaşanabilir bir dünya” için attığı en önemli adımlardan biri olan “92 Ormanı Projesi” yoğun bir ilgiyle karşılanmış ve bunu 1994 yılında başlattıkları, yurdun dört bir yanında hızla büyüyen “7 Ağaç Ormanları Projesi” izlemişti. ÇEKÜL, 1990 yılında Kavacık’ta İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle 100 bin fidan dikmiş ve adını da “92 Ormanı” koymuştu. Bugün o fidanlar büyüdü, “yaşanabilir bir dünya”nın var olabileceğinin göstergesi olarak ormana dönüştü. Aynı umutla yola çıkılan ve  8 Kasım Pazar günü gerçekleşen fidan dikme etkinliğinde çoğunluğunu çocuk ve gençlerin oluşturduğu katılımcılar, ayrıca gelecekle ilgili dileklerini 25 yıl sonra açılmak üzere özel tasarlanmış “zaman kapsülü”ne attılar. Yaşanabilir bir dünya yaratma amacıyla 2 bin fidanın daha dikildiği etkinlik, katılanların büyük coşkusuyla sonlandırıldı.