Yaratıcılıkta Sınır Tanımayan Marmara Koleji Türkiye’yi Amerika’da Temsil Etti

Marmara Koleji Dünya Finallerinde

Dünyanın en büyük kreatif organizasyonu olan Destination - Imagination Türkiye Finallerinde Üçüncü olan Marmara Koleji, 20-28 Mayıs tarihleri arasında Amerika’da yapılacak Dünya Finallerinde Türkiye’yi başarı ile temsil etti.

21-24 Şubat tarihleri arasında Aydın Kuşadası’nda tüm Türkiye’den ;  180 farklı okuldan yaklaşık 380 takımın katılımıyla gerçekleşen Türkiye finallerine katılan Marmara Koleji öğrencilerinden Mina Şevval Arslan, Irmak Yıldızbayrak, Asya Baysal, Ahmet Berat Erdem, Eylül Saray, Nina Selin Özşekerci, Emir Arda Gün,  Kimya Öğretmeni Elif Çınar ve Matematik Öğretmeni Özgül Tepe rehberliğinde hazırladıkları “Ravens of Odin” adlı takım çözümleriyle “Engineering (Mühendislik)”  dalında Türkiye üçüncüsü olmuştu.

Dünya çapında on bini aşkın takımın katıldığı ve yaklaşık 18 bin gencin hayatlarında karşılaşabilecekleri her türlü probleme çözüm ararken yaratıcılıklarını kullanmalarını ve yaratıcı dünyayı bir yaşam tarzı olarak benimsemelerini hedefleyen uluslararası bu yarışmanın     20-28 Mayıs tarihleri arasında Amerika, Kansas City’de yapılan Dünya Finallerinde (Global Finals ’19) Marmara Koleji öğrencileri okullarını ve ülkelerini başarı ile temsil ettiler.

Global Finals ’19 etkinliği boyunca öğrencilere sunulan çok çeşitli atölye ve etkinliklere katılım sağlayan Marmara Koleji öğrencilerinin gerçekleştirmekten en çok zevk aldıkları etkinlik “Rozet Değiştirme (Pin Trading)” oldu. Kendi tasarladıkları ve ülkemizin bayrağını taşıyan rozetleri, dünyanın dört bir yanından gelen farklı ülke insanlarıyla değiştirdiler. Bu etkinlik sırasında farklı kültürlerden öğrenci ve öğretmenlerle tanışıp hem kendi kültürlerini tanıtma hem de tanıştıkları kişilerle arkadaşlıklar kurma fırsatı yakaladılar.

Son olarak takım görevlerini başarıyla yerine getiren Marmara Koleji öğrencileri, Kansas City ve New York şehirlerinde kültürel geziler yaparak ülkelerine geri döndüler.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.