Zaman-Mekan-İnsan (Tıme-Place-Human) Sergisi

Özel Marmara Koleji 12 IB sınıfı  öğrencilerinin TITC Tarih Dersi Öğretmeni Damla ULUÖZ MEMİŞ, TITC Sosyoloji Dersi Öğretmeni Burcu ORAZ ve Bilgisayar Öğretmeni Zerrin DİNGA rehberliğinde hazırladığı Zaman-Mekan-İnsan (Time-Place-Human) sergisi 10.10.2019 Perşembe gününden itibaren okul toplumuna sunulmaya başlanmıştır.

Sanayi Devrimi ile birlikte insan, sorgulama ve kendini bulma serüvenine, fabrikalaşma ile beraber değişen toplumu da katmıştır. İlgili çalışmada Zaman-Mekan-İnsan (Time-Place-Human) bağlamında Endüstri Devrimi’nden günümüze sanayileşme sürecinin tarihsel, ekonomik ve sosyolojik olarak ifade edilmesi hedeflenmiş ve bu amaçla çalışmada 1800’lü yıllardan günümüze konu ile ilgili işçi ve mekan fotoğrafları, işçi kıyafetleri, karikatürler, devrimsel buluşlar ve Charlie Chaplin’in Modern Zamanlar filmi kullanılmıştır.  

Öğrencilerimiz bu çalışma ile yaşanan ve yaşanmakta olan dört Endüstri Devrimi sürecinin 3 farklı disiplini kullanarak eleştirisini  yapmış ve bu bağlamda geçmişi bugün ile güncelleyerek okul toplumunda tarihsel, ekonomik ve sosyolojik açıdan bir farkındalık yaratmıştır.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.