Öğrenci Kulüpleri ve Sosyal Etkinlikler

Çalışma Alanı: Dans Salonu

Kulüp Öğretmeni: Ayşenur YILMAZ, Aslı ÇAKIRTAŞ

TED Nedir?

TED (Technology, Entertainment, Design) yenilikçi ve girişimci fikirlerin yayılması ve geniş kitlelerle paylaşılması için kurulmuş global bir organizasyondur. Her yıl düzenlenen TED Konferanslarında, dünyanın önde gelen düşünürleri 18 dakikalık konuşmalar yapmaktadırlar. Gerçekleştirilen konuşmalar daha sonra TED.com adresinde ücretsiz olarak yayınlanmaktadır.

TED-Ed Club Nedir?

Dünyanın en büyük konferans platformu olan TED’in dünya çapında okullar için başlattığı TED-Ed Club faaliyeti öğrencileri, yenilikçi fikirlerini TED tarzı konuşmalarla yaymaya davet ediyor. Bu faaliyetler kapsamında öğrenciler, TED-Ed tarafından sağlanan müfredat doğrultusunda sunum hazırlama, topluluk önünde konuşma, video hazırlama, animasyon ve çeşitli dijital çalışmalar yapma becerilerini geliştirme fırsatı elde etmektedirler.

MAKAS ( Marmara College Artistic Science)

Kategori: Fen Bilimleri /Aktivite

Çalışma Alanı: Okul Bahçesinde Tahsis Edilen Alan / Fizik ve Biyoloji Laboratuvarı

Kulüp Öğretmenleri: Burcu ŞERBETÇİOĞLU SERT, Beyza DURKAYA YÜRÜKER, Hülya GÜMÜŞ

Öğrencilere disiplinler arası etkileşimleri uygulama ve pratiğe dökme becerisi kazandırır. Bunu yaparken; Fizikle maddenin doğasını, biyolojiyle canlının doğasını birleştirip, görsel sanatla da bu çalışmayı ortaya koyma becerisini geliştirir. Derslerde öğrendikleri teorik bilgileri sanatla yoğurup yeni materyaller yerine, atık materyalleri kullanarak geri dönüşüme katkı sağlar, daha yaşanılabilir bir çevre sloganıyla hareket ederler. Özetle bu kulüp; öğrencilerine bilimi aslında hayatın içinde olduğunu ve atıkların çöp olmadığı bilincini kazandırarak, yaparak yaşayarak keşfetme ve öğrenme ortamı sunar.

Tasarı Geometri

Kategori: Matematik ve Geometri

Çalışma Alanı: Sınıf

Kulüp Öğretmeni: Hatice TAŞ

Tasarı geometri kulübü altın oranı temel alarak oluşturulan bir kulüptür. Matematiğin hesaplama ve uygulama dışında ilham veren bir yanı olduğunu öğrencilerimize göstermeyi hedefler. Akıl yürütme, problem çözme, sorgulama, yaratıcılık, analitik düşünme gibi becerileri geliştirmeye yönelik çalışmalar içerir.

Destination Imagination (DI)

Kategori: İngilizce & Sosyal Bilgiler / Aktivite

Çalışma Alanı: Sınıf / Okul Bahçesinde Tahsis Edilen Alan

Kulüp Öğretmenleri: Aleyna BOYSAL, Evrim ÇELİK

Öğrencilerin yeteneklerini ve hayallerini göz önüne alarak, onların ileriki yaşamlarında kullanabilecekleri yeni beceriler edindirmeyi sağlayan Destination Imagination eğitim programı tüm dünyada 30'u aşkın ülkede yüzlerce turnuva düzenliyor. Geçmiş yıllarda Kuşadası'nda düzenlenen, 2020’de Antalya’da düzenlenmesi beklenen yarışma, yaratıcılığın kutlandığı Türkiye Turnuvasında ana sınıfından üniversite seviyesine kadar olan takımlar, teknik, güzel sanatlar, mühendislik, doğaçlama, bilimsel, sosyal sorumluluk ve anlık görevlere hazırlanıp sunumlarını yapıyor. Dünya çapında 38000'den fazla gönüllü tarafından yürütülen bu programda öğrenciler STEM ve 21. yüzyıl becerileri ile Küresel Liderliğe adım atıyor.

Katkıda bulunduğu 8 alan:

- Yaratıcı düşünmeyi ve Hayal Gücünü geliştirir!

- Proje Tabanlı Öğrenmeyi Destekler!

- Takım Çalışmasını Hedefler!

-  Zaman Yönetimi Becerisini Geliştirir!

- Çevre Bilincini ve Sürdürülebilirliği Öğretir!

- Öğrencileri Geleceğin Mesleklerine Hazırlar!

- Gönüllülüğü Sevdirir!

- Başarısızlık Burada Kötü Bir Şey Değildir!

Orkestra

Kategori: Müzik

Çalışma Alanı: Müzik Dersliği

Kulüp Öğretmeni: Fırat Nadir BİLGİN

Geçen yıl kurulan orkestra bu yıl da çalışmalarına devam edecektir. Orkestraya katılmak isteyen öğrenciler için ise müzik öğretmenimiz tarafından yetenek testi yapılacak ve kulüp öğrencileri belirlenecektir.

Badminton

Kategori: Spor

Çalışma Alanı: Spor Salonu

Kulüp Öğretmeni: Zuhal KILIÇ

Tüytop ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur. Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmemesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.