MEK Felsefesi

ÖZGÖRÜŞÜMÜZ

“Dünya standartlarında eğitim veren bir okul olarak mezunlarının çocuklarını mezun etmektir.”

FELSEFE

• Özel Marmara Lisesi, Marmara Eğitim Kurumları’nın bir birimi olarak,
  • Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
  • Demokratik katılımı destekleyen bir ortam sağlar.
  • Ortak ulusal ve uluslararası değerlere sahip çıkan bireyler yetiştirmeyi amaçlar.
  • İnsani ilişkileri etik ilkeler doğrultusunda düzenler.
  • Modern öğrenim ve öğretim stratejilerini kullanır.
  • Modern hayatın gereği olan bireysel ve sosyal becerileri edinmiş, gerek ulusal gerekse uluslararası üniversite eğitimine akademik ve zihinsel bakımdan hazırlıklı öğrenciler yetiştirmeyi amaçlar.
  • Öğrencilere, becerilerini keşfedip geliştirmelerine olanak tanıyan bütünsel bir öğretim-öğrenim ortamı sağlar.
  • Okuldaki her tür donanımın ve düşünsel etkinliğin toplumun gereksinimleri doğrultusunda kullanılmasına olanak sağlayarak, bir toplumsal sorumluluk anlayışı benimser.
  • Öğrencilerden çalışanlara, okul camiasının bütününe yönelik bir eğitim kurumu olmayı amaçlar.
  • Sağlıklı, huzurlu, güvenli ve ideal çalışma ortamıyla MEK ailesinin tüm üyelerine mesleki gelişim olanakları sağlar.
  • Bir dünya okulu olma amacına uygun biçimde, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yürütülecek eğitim programları ve projeleri değerlendirir.
  • Daima en iyiye ulaşmaya gayret eden, dünya standartlarında eğitim veren bir okul olmayı amaçlar.

DEĞERLER

• Okulumuzun hedef tanımının uygulanmasına şekil ve yön veren değerler sistemi:
  • Atatürk İlke ve İnkılâpları
  • Globalizm
  • Yenilikçilik
  • Sevgi ve saygıya dayalı eğitim
  • Kalite odaklılık
  • Teknoloji okuryazarlığı
  • Sürekli gelişim
  • Katılım
  • Çevre Bilinci
  • İnsan hakları ve özgürlüklere duyarlılık