Uluslararası Bakalorya Nedir?

Uluslararası Bakalorya Organizasyonu; ilk kez, İsviçre’nin Cenevre kentinde, 1968’de, kâr gütmeyen bir kurum olarak kuruldu. IB Diploma Programı, iki yılda tamamlanması gereken, akademik açıdan mükemmel, kapsamlı, uluslararası bir öğretim programıdır. Programın yer aldığı tüm okullarda, uluslararası standartlar eşit olarak uygulanmakta ve öğrenci başarısı büyük bir titizlikle değerlendirilmektedir. IBO’ nun merkezi Lahey’de olup, Öğretim Programı Düzenleme ve Değerlendirme Ofisi İngiltere, Cardiff’tedir.

Uluslararası Bakalorya (IB) diploma programı 16–19 yaş arası lise öğretimin son iki yılında öğrenim gören öğrenciler için tasarlanmış, geniş kapsamlı, üniversite öncesi iki yıllık bir programdır. Bu programı seçen yüksek motivasyonlu lise öğrencileri bitirme sınavları sonunda uluslararası geçerliliği olan IB Diplomasını alırlar. Bu diploması alan öğrenciler dünyanın önde gelen üniversitelerine kabul edilebilirler.

3 Eylül 2018 tarihi itibariyle, dünya çapında 4943 okulda 6398 IB (DP,MYPve PYP) programı uygulanmaktadır. 4 yıllık Liselerin son iki yılına yayılan ve öğrencileri üniversite eğitimine hazırlayan bir programdır.

Program, ülkemizde aralarında Özel Marmara Koleji’nin de bulunduğu IBO tarafından belirlenen standartlara sahip ve IBO denetiminden geçerek IB Diploma Programını uygulamak üzere yetkilendirilmiş, toplam 43 özel ve 3 devlet okulunda başarıyla uygulanmaktadır. IB Diploma Programı'nda başarılı olan öğrenci, Bakanlık Diplomasının yanı sıra, IB Diplomasını da almaya hak kazanır. IB Diploma programındaki başarı, programın etkin bir biçimde uygulanmasıyla mümkündür. Bu programın sonuçları, özellikle tüm yaşam boyutunda kendini verimlilik anlamında göstermektedir.

Diploma programı, öğrencilerin ulusal eğitim sistemlerinin gereksinimlerini yerine getirmelerine fırsat tanıyan, geniş kapsamlı, bir öğretim programıdır. Diploma programı ulusal eğitim sistemlerinin en iyi yönlerini bünyesinde birleştirmiştir.

Daha fazla bilgi için: 

  1. https://www.ibo.org/ 
  2. https://www.ibo.org/globalassets/digital-tookit/presentations/1711-presentation-history-of-the-ib-en.pdf

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.