2015
 
DOĞADAKİ İNSAN

ÖZEL MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ “DOĞADAKİ İNSAN” PROJESİ İÇİN BOLU’DA KÖY HAYATINI YAŞADILAR

Özel Marmara Koleji 11. Sınıf öğrencileri ile  “Doğadaki İnsan” projesi kapsamında 24-25 Ekim 2016 tarihinde, Bolu ili Seben ilçesi Alpağut köyüne keyifli bir ziyaret gerçekleştirdik.

Üç yıldır okulumuzla birlikte aynı çalışmada yer alan Özel MEF Lisesi, Özel Fransız Notre Dame De Sion Lisesi ve Özel Fransız Saint Michel liseleriyle birlikte 17 - 25 Ekim günlerinde yapılacak tarımsal faaliyet kapsamında, köydeki çalışmalarımıza devam ettik. Proje Koordinatörü Coğrafya Öğretmeni Sedat Toy eşliğinde 33 öğrencimiz köydeki çalışmalarda görev aldı.

Bu köydeki çalışmalarımızın üç yıldır devam etmesinin bir başka nedeni de köyün sahip olduğu özel turistlik yerlerin varlığıdır. Bu vesileyle Alpağut köyü yakınlarında yer alan ve Frigyalılar’dan kalma tarihi kaya evlerinin bulunduğu Savlun Kanyonu’nu gezdik.

 Bolu ilçelerinden eski bir Osmanlı şehri olan Göynük,  Osmanlı geleneklerinin halen sürdürüldüğü Mudurnu  ve eşsiz mimariye sahip ahşap konaklarını görmek adeta bizlere zamanın buralarda sanki hiç ilerlemediğini ve eski ve orijinal güzelliklerin hala korunabildiğini gösterdi.

Bol yağmur, temiz hava ve orman, samimi ve sıcak Alpağot köy halkı, Seben Belediyesi çalışanları üç yıldır bizlerle birlikteler ve bizler de onlarla birlikte olmaktan çok mutluyuz. Bu vesileyle köyde yaptığımız tarımsal faaliyetlerle, çok lezzetli Seben elmasıyla, bulguruyla “Sürdürülebilir Köy ve Sürdürülebilir Çevre” temasıyla Alpağot köyünü yaşatmaya ve bir “Ekoköy” yapmaya yönelik çalışmalarımız  ve amacımız devam edecek.