Güneş Sistemine Yolculuk

Eğlenerek öğrenmenin ne kadar kalıcı ve öğretici olduğunun farkında olan Marmara anaokulu eğitimcileri keyifli ve eğlenceli etkinliklerle, öğrenme süreçlerimize yenilikler katarak ilerlemeye devam ediyorlar.

Bu kapsamda çocuklarımızla “GÜNEŞ SİSTEMİNE YOLCULUK” adlı keyifli ve öğretici etkinliğimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz roketlerini takarak kendilerini uzay boşluğundaymış gibi hayal edip, güneş sistemine doğru çok eğlenceli bir yolculuğa çıktılar. Birbirine karışmış gezegenleri yerlerine göre sıraladılar. Öğretmenlerimiz rehberliğinde roketlerde yazılı olan rakamları merakla inceleyerek eşleştirme çalışması yaptılar. Daha sonra çeşitli malzemeler kullanarak kendi roketlerini ve gezegenlerini tasarladılar. “Ay’daki Kraterler” adlı deneyimizi yaparak sonucunu merakla gözlemlediler. İlk ay yürüyüşümüzü de bu sırada gerçekleştirdik.