Fikirler Çarpıştı

     9.sınıf öğrencilerimiz Yabancı Diller Bölümünün yürüttüğü geleneksel İngilizce Münazara Yarışması  Finali için 9Mart2018’de  üçüncü kez karşılaştılar.

    Sunumunu Emir Arda Gün’ün yaptığı final oturumunda takımlar “Başarılı bir kariyer yapmak ve mutlu bir aile kurmak aynı zamanda gerçekleşebilir/ gerçekleşemez .”  temasıyla  birincilik için yarıştılar.

    Fen Lisesi 9A’dan Tuana Çakmak, Erdem Nezihi Aksu ve Asrın Yiğit Öztürk “People can have a happy family and a successful career at the same time.”  teziyle  hükümet iken, Kolej 9C’den muhalefet olarak Ece Yalçın, Dila Karaman ve Derin Gezer “  People can not have a happy family and a successful career at the same time.”  teziyle  karşı görüşü savundular.

   Konularını derinlemesine araştırmış ve bilgi toplamış olan takımlar hem İngilizce hakimiyetleri hem de münazara kurallarına uygun şekilde yaptıkları savunmalarıyla dinleyiciyi  etkilediler.

   Dil becerilerini konuşma kabiliyetleriyle ustaca  birleştiren  öğrencilerimizin fikir düellosu sonunda,  jürinin değerlendirmeleriyle Kolej9C sınıfı kazanan taraf  olmuştur.

   Münazara çalışmasına rehberlik eden İngilizce öğretmeni Zehra Hasır,  bu faaliyeti  “Güncel konular, sorunlar ve çözümler hakkında  farklı görüşler sunup karşıt fikirlerin de farkına vararak dünyaya bir kapı aralamak” olarak tanımlamıştır.