MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ KOÇ FORUM 2018’ E KATILDI

Marmara Koleji  EYP Kulübü öğrencileri 01-04 Mart 2018 tarihlerinde VKV Koç Özel Lisesinde düzenlenen resmi dili İngilizce olan “ PROTECTING THE CULTURAL VALUES WHILST KEEPING PACE WITH DEVELOPING TECHNOLOGIES - GELİŞEN TEKNOLEJİLERLE İLERLEME KAYDEDERKEN KÜLTÜREL DEĞERLERİ KORUMAK” temasıyla düzenlenen gençlik forumuna katıldı.

Marmara Koleji, EYP Kulübünde başladığı Avrupa Gençlik Parlamentosu çalışmalarını  farklı platformlara taşıyan 12 IB öğrencisi Nilüfer Su Ünal’ın FEMM komitesi başkanı olarak yer aldığı konferansa katılan öğrencilerimiz ; çevre,insan hakları,kadın hakları,ekonomi ,enerji kaynakları,teknolojik gelişmeler gibi bir çok alanı kapsayan komitelerde Türkiye’nin siyasi,sosyal,ekonomik sorunlarına dört günlük yoğun bir çalışma ile çözüm aradılar. Öğrencilerimiz programın ilk günü, tüm katılımcıların kaynaştığı aktivitelerin ardından düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin tanıtıldığı  “Turcovillage” isimli etkinlikte Trakya yöresine ait yemek  kültürünü tanıttılar.

Konferansın 2.gününde ise komite çalışmalarının bitiminde yer alan  Euroconcert etkinliğinde okulumuz öğrencilerinden  Elif Buse Erdoğan ve Yağmur Orsa’nın seslendirdiği İngilizce şarkılar büyük beğeni topladı.

Konferansın 4. Günü kapanış konuşmalarını komiteleri adına  Efe Tan Çıbıkçı ve Elif Buse Erdoğan başarıyla gerçekleştirdi.

Tarih öğretmeni Zülal Eroğlu ve İngilizce öğretmeni Sitem Sipahi  danışmanlığında Marmara EYP Kulübü Öğrencileri ; Efe Tan Çıbıkçı (DRO I), Doğa Turhan(CULT I), Zeynep Erzincan (LIBE 1), Nina Selin Özşekerci(LIBE II), Elif  Buse Erdoğan (ENVI II), Melis Duru Dönmez (FEMM), Ahmet Sancar( IMCO), Duru Çakır (ITRE), Yağmur Orso Manzonetta (EMPL), Candan Oran(TRAN), dört gün süren bu yoğun çalışmanın ardından KOÇ FORUM 2018’den sertifika almaya hak kazandılar. Komite başkanlığı ve delege görevlerini başarıyla tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.