MARMARA KOLEJİNDE 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

Marmara Koleji’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında hazırladığı programın bu yılki teması “İlham Veren Kadınlar”dı. Etkinlik öncesi fuaye alanında izleyicilerin dikkatine sunulan “İlham Veren Kadınlar” ve “Kendi Ayakları Üzerinde Duran Kadınlar” sergisi büyük beğeni topladı.  Türkiye’den ve Dünya’dan birçok ilham veren kadın hikâyesine yer verilen program, mini bir konserle başladı.

Toplumsal cinsiyetin inşasında dilin önemine vurgu yapan öğrenciler, “Dil Değişirse Dünya Değişir” sloganından hareketle hazırladıkları yanlış ve doğru kullanımları seyircilerle paylaştılar.

11. ve 12.sınıf öğrencilerinin hazırladığı röportaj, video ve fotoğraflardan oluşan barkovizyon gösterisinin ardından “Toz Bezi” isimli filmin yönetmeni ve senaristi Ahu Öztürk ile filmin oyuncuları Nazan Kesal ve Asiye Dinçsoy ile söyleşi yapıldı.

İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde en iyi film ve en iyi senaryo ödülü,  Nürnberg Türkiye-Almanya Film Festivali, Napoli Film Festivali ve Brezilya Kadın Filmleri Festivali’nden de “En İyi Film” ödüllerine layık görülen Toz Bezi, iki gündelikçi kadının temizliğe gittikleri evlerdeki insanlarla kurdukları ilişkileri, gündelik çatışmaları, kadınlar arasındaki dayanışmayı olduğu kadar güç hiyerarşisini de konu almaktadır.

Yapılan söyleşide, filmde canlandırdıkları karakterlerin hikâyesini olduğu kadar filmin oluşmasına emeği geçen kadınların hikayesini de paylaşan yönetmen ve oyuncular Dünya Kadınlar Günü’nde kadın dayanışmasının güzel bir örneğini verdiler.