Marmara Kolejinde “Grenzenlose Freundschaft” Projesi Heyecanı

Marmara Eğitim Kurumları, planlaması ağustos ayında Bükreş’te yapılan  “Sınırsız Dostluk”  temasını taşıyan lengüistik ve kültürel değişim programının gereği olarak Romanya Vatre Dornei’den gelen kardeş okulu 11-17 Şubat tarihleri arasında misafir ediyor.

Alman dilinde yürütülen bu proje, öğrencilerin birbirleriyle işbirliği içinde olmalarını, birlikte problem çözmelerini, dil yeteneklerini geliştirmelerini, ön yargılarını aşmayı, farklı kültürlere saygı göstermeyi ve iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Bugüne kadar birbirleriyle sosyal ağlar aracılığıyla ve telekonferans şeklinde iletişim kuran bu öğrenciler, birbirlerini bireysel ve kültürel açıdan daha iyi tanımak için bir araya gelmekten mutluluk duyuyorlar.

Proje 12.02.2018 Pazartesi günü Hasan Ali Yücel Salonu’nda muhteşem bir ‘ Hoş geldiniz ‘ gösterisi ile başlamıştır. Öğretmen ve öğrencilerin barış mesajları ile dolu konuşmaları ve slayt gösterileri çok anlamlıydı. Folklorik dansları ve şarkıları ile kendi kültürlerini bir birlerine tanıtan Türk ve Rumen öğrenciler heyecanlı ve gururluydular.