IB Sınıfları Bilgi Kuramı Paylaşımı

6 Aralık 2021 tarihinde 12 IB öğrencileri 11 IB öğrencilerine Theory of Knowledge (Bilgi Kuramı) dersi çalışmalarında yol göstermek ve becerilerini geliştirmek amacıyla CIS odasında bir sunum gerçekleştirdi.

Bilgi Kuramı dersi iç değerlendirmesinde yenilenen uygulama kapsamında, IB tarafından belirlenen bilgi hakkındaki sorulardan birinin seçilmesi, bu soruya yanıt olabilecek üç objenin sergilenip bu nesnelerin seçilen soruya nasıl bir yanıt oluşturduğunun açıklanmasını kapsayan çalışmalarını tamamlayan 12 IB öğrencileri, hazırladıkları sergiden bir seçkiyi 11 IB öğrencilerine sundu. “Bazı bilgiler sadece belirli guruplara mı aittir?”, “Bilginin üretimi ve kazanımı sırasında nesnellik mümkün müdür?” gibi soruların ele alındığı sunumun ardından 11 IB sınıfının sorularını da cevaplayan 12 IB öğrencileri okulumuzun birlikte öğrenme, analitik düşünme, yabancı dilde düşünce üretme, bilgi paylaşma ve yardımlaşma kültürüne katkıda bulunmuş oldular.