Marmara Koleji Öğrencisi Alara Saygı’nın Uluslararası Başarısı

01-06 Şubat 2021 tarihinde Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği tarafından gerçekleşen 25.Ulusal Avrupa Gençlik Parlamentosu’nda (25th National Selection Conference of EYP Turkey) ülkemizi başarıyla temsil eden Özel İstanbul Marmara Lisesinin EYP Kulübü üyesi 10.sınıf öğrencimiz Alara Saygı, önümüzdeki günlerde Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleşecek olan 93.Uluslararası Avrupa Gençlik parlamentosunda (93rd International Session of the European Youth Parliament) da Türkiye’yi temsil etme hakkı kazanmıştır.

“Gelecek Avrupa’dır” teması ile 03-11 Temmuz 2021 tarihinde Varşova’da gerçekleşecek olan uluslararası konferansa 40 ülkeden ulusal seçimi kazanarak belirlenen delegeler katılabiliyor.

iye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 150 delege ve 24 okulun katımıyla gerçekleşen konferansta öğrenciler, uluslararası jüri tarafından değerlendirildi. Türkiye’nin seçkin liselerinin katıldığı ve öğrencilerin düşüncelerini İngilizce olarak savundukları bu konferans sonunda kazanan öğrenciler, Avrupa’daki organizasyonlara davet edildi. Yaptığı değerlendirmeler ve konuşmalarıyla delegasyonun dikkatini çeken Alara Saygı,” Avrupa Birliği içerisindeki ülkelerin koordinasyonunun ve yetkinliğinin arttırılması, terörizmin engellenmesi ve güçlü güvenlik politikalarının oluşturulması “konusunda LİBE I komitesinde görev aldı.

Türkiye’yi uluslararası konferanslarda temsil etmeye hak kazanan öğrencimizi büyük başarısından dolayı kutluyoruz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.