Müzik

MÜZİK EĞİTİMİ ve ÖĞRETİMİ DERSİ HEDEFLERİ

• Başta İstiklal Marşı olmak üzere, marş ve şarkılarımızı, düzeyine uygun türkü ve tekerlemeleri doğru, temiz ve anlamlı söyleyebilme.
  • Sesini doğru ve etkili kullanabilme.
  • Müziğin her türünde nitelikli olanı niteliksizden ayırt edebilme.
  • Dünya müziklerinden belli başlı örnekleri tanıyabilme.
  • Ses değişim ve gelişim döneminde (MUTASYON) sesini bilinçli ve sağlıklı kullanabilme.

MÜZİK EĞİTİMİ ve ÖĞRETİMİ DERSİ AMAÇLARI

• Müziğin temel eğitiminde ilk amaç, çocukta müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasını, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını geliştirmektir.
  • Öğrencilerimizin bilgi, beceri, başarı ve genel kültürlerinin artırılması için yapılan uygulamalarda yeteneği doğrultusunda bir müzik aleti çalmaya ya da şarkı söylemeye teşvik edilmektedirler.
  • İlkokul 1 ve 2. sınıf müzik derslerimizde sınıf seviyelerine uygun hedefler belirlenerek temel müzik bilgileri, ritim ve beden perküsyonu çalışmaları, besteci tanıtımları, şarkı öğretimleri 3. ve 4. sınıflarda ise 1. ve 2. sınıflara ek olarak blok flüt çalışmaları yapılmaktadır.
  • 3. ve 4. sınıf öğrencilerimizden seçilen okul koromuz milli bayram ve özel günlerde görev almaktadır.
  • Sanat etkinliklerine katılan her öğrenci birikimlerini atölye konserlerinde ve yılsonu etkinliklerinde sergilemektedirler.

MÜZİK BÖLÜMÜ DERSLİKLERİ

• Müzik eğitimi derslikleri bu amaç doğrultusunda bölüm olarak geniş ve kapsamlı bir çalışma olanağına sahiptir. Dört müzik dersliğimiz ve altı adet, sanat derslerinin yapıldığı piyano, keman, gitar, orff ve orkestra çalışma ünitelerimizde çocuklarımız her zaman müzik yapabilmektedirler. Sanat derslerinin yapıldığı bütün sınıflarımızda piyano vardır.