Okul Aile Birliği

Marmara Eğitim Kurumları İstanbul Marmara İlkokulu ve Ortaokulu Aile Birliği (O.A.B); Marmara Eğitim Kurumları İstanbul Marmara İlkokulu ve Ortaokulu’nun öğrenci velileri ile öğretmenlerinden oluşur.

Marmara Eğitim Kurumları İstanbul Marmara İlkokulu ve Ortaokulu O.A.B.  okul ve aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve öğretmenler arasında işbirliği sağlamak amacıyla kurulmuştur ve okulumuzun adını taşımaktadır.

Okul Aile Birliğimizin Hedefleri 

  • Çeşitli sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmek,
  • Gerektiğinde sosyal yardım kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmek,
  • Seminerler, toplantılar ve benzeri etkinlikler düzenleyerek veli okul kaynaşmasını sağlamak, bu çalışmalar için çeşitli faaliyetlerle maddi kaynak yaratmak,
  • Okulumuzun kurumsallaşmasına katkıda bulunmak,
  • Ülkemizin geleceği için önemli olan çocuklarımızın eğitim ve öğretimine katkıda bulunarak en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak,

 

Bu hedefler doğrultusunda yapılan çalışmalar:

Kutlamalar ve Törenler: Okul Aile Birliği üyeleri; Öğretmenler Günü, 1.sınıflar Okuma Bayramı, 8. sınıflar Mezuniyet Töreni gibi törenlere katılarak bu özel anları paylaşır. Öğrencilerin başarılarını desteklemek ve takdir etmek amacıyla madalya, hediye v.b. çalışmaları yapar.

Seminerler: Okul Yönetimi ve Rehberlik Servisinin gerçekleştirdiği seminerlere ek olarak, velilerin ve öğrencilerin güncel, ilgi çekici ve önemli konularda farkındalıklarının artırılması, bilgi alışverişinde bulunabilmek ve okul - aile birlikteliğine katkı sağlamak amacıyla yıl içinde seminerler, paneller düzenler.

Sosyal Sorumluluk Projeleri - Kampanyalar: Okul bünyesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerine destek vermek, imkânları yetersiz olan okullara ve öğrencilerine yönelik kampanyalar düzenleyerek yardımda bulunmak, velilerin desteği ile çeşitli faaliyetlerden elde edilmiş gelirlerle vakıf ya da derneklere bağış yapmak, veliler ile birlikte öğrencilerin de katılımını sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri oluşturmak ve yürütmek, Okul Aile Birliğinin öncelikli çalışmaları arasında yer almaktadır.

Geziler - Veli Yemekleri: Veliler arasında iletişim ve bütünleşme sağlamak amacıyla, Okul Aile Birliği tarafından her yıl en az iki kez tarihi ve kültürel geziler düzenlenir. Konaklamalı programlar hazırlanarak öğrenci – veli – okul kaynaşmasına katkı sağlanır. Birlikte keyifli, eğlenceli vakit geçirmek ve aynı zamanda yararlı projelerde değerlendirilecek kaynak yaratmak amacıyla veli yemekleri organize edilir.

Kermes: Her yıl etkinliklerin zamanlamasına göre belirlenen tarihlerde kermes düzenlenerek, sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlanır.

Velilerle İletişim: Okul Aile Birliği, duyuru panosu ve okulumuzun web sayfası aracılığıyla sürekli ve düzenli olarak velilere bilgi aktarımında bulunur. Düzenlenen seminer, kampanya gezi, yemek ve benzeri organizasyonlar öncesinde ayrıca duyuru ve davetiyeler ile velilere ulaşır. 

Temel olarak veli ve okul yönetimi arasında sürekli iletişim sağlamak amacıyla bunu destekleyen sosyal ve kültürel etkinliklerde okul ve aileyi bir araya getirme görevini üstlenen Okul Aile Birliği Yönetim ve Denetleme Kurulu asil-yedek üyelerinin isimleri aşağıdaki gibidir.

Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu yönetimi olarak Okul Aile Birliği üyelerine 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında başarılar dileriz.

Okul Aile Birliği e-mail adresi :         [email protected]  

 Okul Aile Birliği Facebook adresi :  MEK İlkokul-Ortaokul Aile Birliği

 

OKUL AİLE BİRLİĞİ

GÖREVİ

 BELKIS ÖZHAN

Başkan 

DENİZ KAHRAMAN

 Başkan Yard.

GÜLŞAH ŞENSOY ÖZÇELİK

Yazman

BİRCAN DERE

Yazman 

CANAN ÇETİN

Sayman

SELVER KESEN

Denetçi

SEÇİL ÜNLÜ

Denetçi

ŞENGÜL BAYRAK

Üye 

ELVAN OAL

Üye 

ZERRİN KARAHAN

Üye 

ŞENNUR BORA

Üye 

BENGİSU AYDEMİR ÖNCÜ

Okul Temsilcisi 
BURCU SARAÇLAR
Okul Temsilcisi

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.