Yabancı Dil Politikası

Okulumuzda dil eğitimine önem verilir, uluslararası bilince sahip, iletişim kuran bireyler yetiştirme misyonumuzda yer alır. İlkokul yılları boyunca öğrencilerimiz haftada 10 saat İngilizce dersi görürler. Öğrencilerimiz 3. sınıfın sonundan itibaren uluslararası geçerliliği olan Cambridge ESOL – Young  Learners sınavlarına katılarak başarı sertifikalarını alırlar. İlkokul 4. Sınıfta öğrencilerimiz A1 seviyesine ulaşırlar. Ayrıntılı bilgi için lütfen okulumuzun dil politikasını inceleyiniz.

3.sınıftan itibaren öğrencilerimiz; Almanca veya Fransızca dillerinden birini seçerek eğitim almaya başlarlar. Öğrencilerimiz, ikinci yabancı dil eğitiminde 8. sınıf sonunda, Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı’na göre A2 seviyesine ulaşmaktadırlar. Öğrencilerimiz, Fransızcada, tüm Avrupa ülkeleri tarafından onaylanan DELF Sınavı’na, Almancada FIT Sınavı’na A1–A2 düzeyinden girmekte ve dil becerilerini sertifika ile belgeleyebilmektedirler.

Bodrum Marmara Koleji Özel Lisesinde; 9. sınıftan başlayarak İngilizce dersleri içerisinde IB programına yönelik çalışmalar yapılmaktadır. IB diploması; yurt içi ya da yurt dışı üniversitelerini hedefleyen öğrencilerimiz için İngilizce yetkinliğini kanıtlayan, gerekli ve geçerli bir diplomadır.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.