Hakkımızda

KOCAELİ MARMARA KOLEJİ ANADOLU LİSESİ

2017 yılında Eğitim-öğretime başlayan Kocaeli Marmara Koleji, “ Atatürk'ün hedeflediği "Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek" ve “Önce Eğitim, Sonra Öğretim" prensibiyle kurulmuştur.

Türkiye’nin Dünya okulu Özel Kocaeli Marmara Koleji Anadolu Lisesinin öğretim süresi ilk yılı İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıldır. Hazırlık sınıfında İngilizcenin yanında ikinci yabancı dil olarak Almanca okutulmaktadır. 9.sınıftan itibaren Matematik ve Fen grubu dersleri İngilizce olarak çift dilli eğitimle okutulur. Ayrıca Üniversite sınavlarına profesyonel düzeyde hazırlık çalışmaları yapılır. Bu çalışmalar hafta sonu kursları, yaz kampları, ara tatil ve sömestr kurslarıyla desteklenmekte olup, dönemde 2 kez yapılan konu tarama sınavları, dönemde 3 kez yapılan genel değerlendirme sınavları ile sınanarak eksik kalan konular tamamlanır. Kocaeli Marmara Koleji Liseleri öğrencilerini paylaşımcı, demokrasinin ilkelerine inanan, sorgulayan, iletişim becerileri gelişmiş, kendini tanıyan ve dünya vatandaşı bireyler olarak hedefledikleri üniversitelere uğurlar.

Kocaeli Marmara Koleji Anadolu Lisesi bir IB Okuludur. Uluslararası Bakalorya Organizasyonu tarafından IB-DP programını uygulamaya yetkilendirilmiş olan Kocaeli Marmara Koleji’nde, mezunlarımız tüm dünya üniversitelerinde geçerliliği olan IB diplomalarını alarak yurt içi ve yurt dışında prestijli üniversitelere yerleşmektedirler.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.