Ege’nin İki Yakasında Dostluk Projemiz Devam Ediyor

11 yıldır devamlılığı başarıyla sağlanan ve Türkiye ile Yunanistan'ın seçkin okullarından Marmara Koleji, Beykent Koleji, Darüşşafaka Lisesi, Paidagogiki Protoporia Koleji , Mamaoluka Language Schools ve Aristoteles Koleji arasında sürdürülen ARMABEY projesinin planlama toplantısı 24 Ekim 2015’te İstanbul Beykent Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Toplantıda, bu yılki konu başlığının "İstanbul’u Keşfetmek" olmasına karar verildi. Yıl boyunca projeye katılan okulların öğrencileri sosyal ağlar üzerinden birbirleriyle iletişim kurarak çalışacaklar. Sınıf kardeşliği çerçevesinde öğrenciler İstanbul’daki belli başlı tarihi anıtları araştırıp inceleyecekler. Yıl boyunca yapılan çalışmalar, 22 Nisan 2016’daki final toplantısında tüm okulların katılımıyla İstanbul Beykent Koleji’nde sergilenecek.

Sınıf kardeşliği çalışmaları yanında Öğretmen Değişim Programı ve Model Birleşmiş Milletler çalışmaları da sene içinde devam edecek.