2015
 
TÜRKİYE DELEGESİ

Uluslararası Konferanslara Türkiye Delegesi Marmara Koleji’nden Avrupa Gençlik Parlamentosu (Eyp) Türkiye 18'inci Seçim Konferansı’na Katılan Öğrencimiz Naime Önal Ülkemizi Yurt Dışında Temsil Etmeye Hak Kazandı. Özel Marmara Koleji Avrupa Gençlik Parlamentosu Kulübü, ulusal ve uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Avrupa Gençlik Parlamentosu tarafından düzenlenen ve Türkiye’yi Avrupa konferanslarında temsil edecek delegelerin seçildiği 18. Avrupa Gençlik Parlamentosu Ulusal Seçimleri’ne, 20-23 Kasım 2015 tarihinde katılan Marmara Koleji öğrencisi Naime Önal, Avrupa’da gerçekleşecek uluslararası konferanslara katılma hakkı elde etmiştir. En iyi delegelerin seçilerek uluslararası Avrupa konferanslarında Türkiye’yi temsil etmesi amaçlanan organizasyonda öğrencilerimiz büyük bir başarı göstermiş, İngilizce’yi kullanma ve akademik yeterlilik alanlarında disiplinli çalışmaları neticesinde üstün başarı sertifikası almaya hak kazanmışlardır.

Marmara Koleji’nin EYP koordinatörleri Zülal Eroğlu ve Sitem Sipahi danışmanlığında, Naime Önal, Ece Bulut ve Irmak Karadeniz isimli öğrencilerimizin temsil ettiği konferansta, ilköğretiminden itibaren okulumuzun öğrencisi olan Naime Önal’ın komite içi çalışmaları ve genel kurulda yaptığı konuşma oldukça beğeni toplamış ve jüri üyeleri tarafından takdir edilmiştir.

Bu yıl ev sahipliğini Kayseri Ted Koleji’nin yaptığı konferansın ana teması  “Avrupa'daki dengeyi yeniden tanımlamak, harekete geçmek ve istikrar sağlamak”tı.. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Kasım Han’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansta siyasi, ekonomik, kültürel konular tartışılmış, engellerin aşılması, kadın hakları, dünyanın ve Avrupa’nın mülteci problemleri konuları için çözümler aranmıştır. Dört gün süren ve resmi dili İngilizce olan Ulusal Seçim Konferansı’nda, özgüvenleri ve etkin katılımlarıyla jürinin beğenisini kazanan öğrencilerimiz, prestijli bir pozisyon olan EYP (Avrupa Gençlik Parlamentosu) üyesi olmaya hak kazanmışlardır.

       12 IB sınıfı öğrencisi Naime Önal, yirmiden fazla seçkin okulun ve iki yüz öğrencinin katıldığı konferans sonucunda, aşağıda adı geçen Avrupa ülkelerinde düzenlenecek konferanslardan birinde okulumuzu ve ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış ve bizi gururlandırmıştır:

1-      Regional Selection Confererence 3-6 Mart 2016 (Düren Almanya) 

2-      1st Economic Summit of EYP Poland  30 Ocak- 2 Şubat 2016 (Varşova Polonya)

3-      International Forum on Ecology of  EYP France 13-16 Mart 2016 (Dijon, Fransa)

4-      National Youth Summit of EYP Austria 7-11 Nisan 2016 (Salzburg, Avusturya)